Anna Susanna

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Anna Susanna

Afișul românesc al filmului
Titlu originalAnna Susanna
Genfilm dramatic
crimă
RegizorRichard Nicolas
ScenaristRichard Nicolas
StudioDEFA
Director de imagineEmil Schünemann
MontajLieselotte Johl
MuzicaHorst Hanns Sieber
DistribuțieWerner Peters
Harry Hindemith
Peter Marx
Günther Simon
Premiera27 februarie 1953 (Berlin)
Premiera în România  (1953-07-27)
Durata92 minute
a/n
ȚaraRDG RDG
Limba originalăgermană
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Anna Susanna (titlul original: în germană Anna Susanna) este un film dramatic est-german, realizat în 1953 de regizorul Richard Nicolas, protagoniști fiind actorii Werner Peters, Harry Hindemith, Peter Marx și Günther Simon.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În timpul Marii Depresii, Brinkmann, un om de afaceri bogat, decide să-și scufunde nava, Anna Susanna, pentru a fi despăgubit de asigurare. El îi ordonă căpitanului său Kleiers, să deterioreze și să scufunde nava, când se va afla pe mare în drumul de la Hamburg spre Australia, cu o încărcătură prețioasă de aparate optice și de mecanică fină.

Când Kleiers vrea să ducă la îndeplinire instrucțiunile șefului, mai mulți marinari și pasageri au observat ce intenții are și încearcă să-l împiedice. Într-o luptă care urmează, căpitanul este ucis, dar nu înainte de a reuși să aprindă o încărcătură de dinamită care să ducă la naufragiul Annei Susanna. Doar o mână de oameni supraviețuiesc incidentului care după ce se întorc acasă, descoperă că frauda în asigurări a lui Brinkmann a funcționat și el a fost despăgubit. Îl dau în judecată în instanță și reușesc să-l acuze.

Sub presiunea armatorilor influenți, administrația maritimă din Hamburg la care naufragiații intentează un proces, nu crede declarațiile echipajului care a supraviețuit și le solicită probe, dar martorii faptei sunt morți.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost filmat în studioul Jofa din Berlin-Johannisthal. Filmările în aer liber au fost făcute pe coasta Balticii și în Rostock.[1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ de Alfred Bauer: Deutscher Spielfilm Almanach. vol 2: 1946–1955, p. 309

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]