Angel Tîlvăr

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Angel Tîlvăr
Date personale
Născut (58 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Urechești, Vrancea, România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
Precedat deBogdan Stanoevici
Succedat deDan Stoenescu
Membru al Camerei Deputaților a României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaVrancea
Senator al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaVrancea
Membru al Camerei Deputaților a României Modificați la Wikidata
CircumscripțiaVrancea

Partid politicPSD
Alma materUniversitatea din București

Angel Tîlvăr (n. ,[1] Urechești, Vrancea, România) este un politician român ales senator în legislatura 2004–2008 și apoi deputat în legislaturile începând cu 2008, în județul Vrancea pe listele partidului PSD. Angel Tîlvăr a fost profesor de limba engleză în perioada 1985 - 2004.

În legislatura 2004-2008, Angel Tîlvăr a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Coasta de Fildeș și Republica Estonia. Angel Tîlvăr a fost membru în comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport - secretar, în comisia pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă (feb. 2006 - feb. 2008) și în comisia pentru drepturile omului, culte și minorități (până în feb. 2006). Angel Tîlvăr a inițiat 20 de propuneri legislative din care 6 au fost promulgate legi și a înregistrat 98 de luări de cuvânt în 69 de ședințe parlamentare.

În legislatura 2008-2012, Angel Tîlvăr a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Ecuador și Regatul Maroc. Angel Tîlvăr a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și în comisia pentru afaceri europene. Angel Tîlvăr a inițiat 28 de propuneri legislative din care 4 au fost promulgate legi și a înregistrat 100 de luări de cuvânt în 92 de ședințe parlamentare.

În legislatura 2012-2016, Angel Tîlvăr a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Sultanatul Oman și Republica Iraq. Angel Tîlvăr a fost memebru în comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (din iun. 2015), în comisia pentru afaceri europene (din sep. 2014) - Președinte (până în dec. 2014), în comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport (până în sep. 2014) - Președinte și în comisia pentru afaceri europene (până în iun. 2014). Angel Tîlvăr a inițiat 46 de propuneri legislative din care 16 au fost promulgate legi și a înregistrat 95 de luări de cuvânt în 61 de ședințe parlamentare.


Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Angel TÎLVĂR, Camera Deputaților din România