Andrei Vitan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Andrei Vitan
Date personale
Născut1991
OcupațieCântăreț
Activitate
OrigineRomânia
Gen muzicalPop
Ani de activitate2011-prezent
Case de discuriRoton Music
Interpretare cuMaxim, Sisu, Neko, Lazy, Alexandra Ungureanu și Cojo

Andrei Vitan (sau Andrew; n. 1991)[1] este un cântăreț român.

Viața și cariera[modificare | modificare sursă]

Acesta a descoperit pasiunea pentru muzica de mic. Din aceasta cauza părinții l-au înscris de la vârsta de 5 ani la cursurile programului “Școala Mini-Vedetelor”. Au urmat apoi cursuri de canto și dans iar în 2006 are loc prima sa colaborare oficială cu un artist consacrat de hip-hop din România, Sisu.

Anul 2008 este anul care l-a adus cu adevarat în fața publicului din România prin participarea în cadrul emisiunii “Featuring Akon în Africa” unde a obținut premiul de popularitate, înregistrând cele mai multe voturi din partea publicului.

Vitan s-a lansat în februarie 2011, odată cu apariția piesei „Nightmares”. “Nightmares” este primul single semnat Andrew și marchează debutul său în cadrul echipei Red Clover. Piesa este rezultatul colaborării cu Neko, un tânăr producător.

În 2014, Vitan colaborează cu Alexandra Ungureanu pentru piesa „Împotriva lor”[2] Tot în acest an, artistul a colaborat cu Cojo pentru piesa „O veste de acasă” [3] Un an mai târziu, Vitan a colaborat cu Lazy pentru piesa „Milionar”[4]

În 2015, Vitan a participat la emisiunea-concurs Vocea României, unde a fost în echipa lui Marius Moga.[5] La un an de la participarea sa la această emisiune, Vitan a colaborat cu trupa Maxim pentru piesa „Am dragostea ta”.[6]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Biografie Andrei Vitan (Andrew)”. Bestmusic.ro. Accesat în . 
  2. ^ „MTV Romania - Alexandra Ungureanu si Andrei Vitan au lansat piesa Impotriva lor . Noul videoclip se vede aici - VIDEO”. Mtv.ro. Accesat în . 
  3. ^ „Andrei Vitan feat. Cojo – O veste de acasa (single nou) - Radio Crazy”. Crazyradio.ro. Accesat în . 
  4. ^ „PREMIERĂ LIBERTATEA.RO | Lazy & Andrei Vitan - Milionar | Exclusiv libertatea.ro, Exclusiv libertatea.ro, Muzică, Muzică, Muzică de la noi, Muzică de la noi, Ultima oră”. Libertatea.ro. . Accesat în . 
  5. ^ „Își riscă viață de fiecare dată când urcă pe scenă | Click”. Click.ro. Accesat în . 
  6. ^ tv. „– Andrei Vitan lanseaza, alaturi de Maxim, un videoclip spectaculos: "Am dragostea ta". Utv.ro. Accesat în .