Ammotrechidae

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ammotrechidae
Chinchippusperuvianus.jpg
Chinchippus peruvianus Chamberlin, 1920
Clasificare științifică
Regn: Animalia
Încrengătură: Arthropoda
Subîncrengătură: Chelicerata
Clasă: Arachnida
Ordin: Solifugae
Familie: Ammotrechidae
Roewer, 1934
Subfamilii

Ammotrechinae
Mortolinae
Nothopuginae
Oltacolinae
Saronominae

Ammotrechidae este o familie de solifuge răspândite în cele două Americi și pe insulele Caraibe. Familia include 22 de genuri descrise și cel puțin 83 de specii. Membrii acestei familii se pot distinge de membrii altor familii prin lipsa ghearelor pe tarsul primelor membre locomotoare, pedipalpii sunt înzestrați cu țepi lateroventrali, iar masculii au câte un flagel imobil pe fiecare chelicer. Propeltidiul la Ammotrechidae este încovoiat (Roewer, 1934).
Ammotrechidae locuiesc în regiunile aride, pe stânci. Ele sunt animale carnivore care se hrănesc cu alte nevertebrate. Ammotrechidae au o rată ridicată a metabolismului, de aceea sunt prădători foarte lacomi (Muma, 1966). La unele specii a fost observat canibalismul (Muma, 1967). Ammotrechidae sapă vizuini, puțin adânci, pentru protecție și pentru a depune ouă (Muma, 1966).
Speciile care se găsesc în America de Nord, ajung în lungime până la 2 cm. Ele sunt considerate benefice pentru că se hranesc cu scorpioni, păianjeni și termite. Unele specii sunt nocturne.

Sistematica[modificare | modificare sursă]

Această familie se divide în 5 subfamilii și 22 genuri.