Alka Grup

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Alka)

Alka Grup este un grup de companii producătoare de alimente din România, înființat în anul 1994[1].producția, ambalarea și distribuția de cafea, napolitane glazurate și neglazurate, biscuiți, ingrediente, precum și fructe uscate (dry fruit snacks) (semințe, fistic, migdale, mix de fructe uscate)[1].

Grupul Alka, deținut de familia Krenzia din Israel, include firmele Alka Co., producător de napolitane, biscuiți, cafea, cu o fabrică la București, Alka Pro, producător de fructe uscate, cu o unitate de producție la Filipeștii de Pădure (județul Prahova), și Alka Trading, distribuitor al produselor grupului[2]. De asemenea, grupul include, din anul 2007, și firma Alka Trading Magyarosarszag[2]. Portofoliul de produse Alka cuprinde mărci precum Alka, Alka-Prăjitura casei, Nutline, ZEO, Dr. Krantz, Alfers, Gold Mocca și Stretto, fiind unul dintre liderii pieței de dulciuri din România[2].

În octombrie 2010, Alka a vândut divizia Nutline, care deținea peste 50% din piața semințelor prăjite, către compania rivală Intersnack[3]. Divizia Nutline a avut afaceri de 22 milioane euro și un profit de 1,2 milioane euro în 2009[3].

Cifra de afaceri în 2007: 30 milioane USD[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Despre noi Arhivat în , la Wayback Machine., accesat la 5 mai 2009
  2. ^ a b c Alka: Pretul face regulile la napolitane[nefuncțională], standard.ro, accesat la 5 mai 2009
  3. ^ a b Semințele Nutline au fost preluate de nemți, 12 oct 2010, zf.ro, accesat la 13 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]