Aleksei Ceremisinov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aleksei Ceremisinov
Informații personale
Născut(ă) (38 de ani)
Moscova, Rusia
Înălțime1,82 m
Greutate72 kg
Țară Rusia
Armăfloretă
Mânădreptaci
Antrenor naționalStefano Cerioni
ClubMGFSO Moscova
Clasamentul FIEclasament curent

Aleksei Ceremisinov (în rusă Алексей Борисович Черемисинов) (n. 9 iulie 1985, Moscova) este un scrimer rus specializat pe floretă, campion european în 2012? campion european pe echipe în 2016, campion mondial în 2014 și vicecampion mondial pe echipe în 2015.

Carieră[modificare | modificare sursă]

A început să practice scrima la vârsta de șapte ani, pentru o sală se afla de scrimă aproape de casa. A fost pregătit mai întâi de antrenorul Leva Koreșkova.[1]

În anul 2007 s-a alăturat echipei naționale a Rusiei. A încercat să-se califice la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, dar a fost învins în sferturile de finală de românul Virgil Sălișcan la turneul de calificare de la Lisabona.[2] La Campionatul European din 2011 de la Sheffield a ajuns în semifinală, dar a pierdut cu italianul Giorgio Avola și s-a mulțumit cu bronzul. În anul următor, a devenit campion european la Legnano 2012 după ce l-a învins pe neamțul Benjamin Kleibrink în finală.

A participat la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde a fost învins în sferturile de finală de italianul Andrea Baldini.[3] La Campionatul Mondial din 2014, „acasă” la Kazan, a cucerit medalia de aur, învingând în finală pe chinezul Ma Jianfei.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Oksana Tonkaceeva (). "В отпуск с чувством выполненного долга" Чемпион мира по фехтованию Алексей Черемисинов”. Novye Izvestia (în rusă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Virgil Sălișcan s-a calificat la JO de la Beijing”. ProSport. . 
  3. ^ Aleksei Ceremisinov la Olympedia.org Modificați la Wikidata
  4. ^ „Cheremisinov adds gold to Team Russia's collection” (în engleză). kzn2014.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Aleksei Ceremisinov la Wikimedia Commons