Absolut Warhola

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Absolut Warhola
Tlareleasingabsolutewarhola.jpg
Rating Rating.gif
Gen film documentar[1]  Modificați la Wikidata
Regizor Stanislaw Mucha
Autor Stanislaw Mucha
Scenarist Stanislaw Mucha[*]  Modificați la Wikidata
Distribuitor Pegasos Film
TLA Releasing (Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii)
Premiera 2001
Durata 80 de minute
Țara Polonia
Limba originală slovacă
Prezență online
Internet Movie Database
Allmovie
MovieMeter
ČSFD
Cineplex
PORT.hu

Absolut Warhola este un film documentar germano-polonez, realizat în 2001 de Stanislaw Mucha, despre familia extinsă a lui Andy Warhol, care locuiește în partea rurală a Slovaciei, de unde artistul pop fusese originar.[2]

Prezentarea filmului[modificare | modificare sursă]

Filmul urmărește realizatorii filmului călătorind prin partea de est a Slovaciei pentru a intervevia rudele lui Andy Warhol, care sunt etnic ruteni și locuiesc în Miková, lângă granița cu Polonia. Realizatorii au vizitat, de asemenea, și Muzeul de artă modernă Andy Warhol din Medzilaborce. Din păcate, muzeul se prezintă într-o stare jalnică de finanțare întrucât atât directorul muzeului cât și personalul muzeului solicită donații în mod deschis.

Situația de a locui într-o zonă nedezvoltată a Slovaciei rurale, înainte de aderarea țării la Comunitatea Europeană, este de asemenea prezentată. Filmul prezintă și câteva din rudele îndepărtate ale lui Warhol criticând deschis orietarea sexuală a rudei lor, precum și afilațiile corespunzătoare. Un om, care a fost interveviat, presupune că Valerie Solanas, una din feministele radicale ale anilor 1960 și cea care a încercat să-l asasineze pe Warhol, ar fi fost de fapt una din amantele sale, ulteriror refuzate.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0303603/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (help)
  2. ^ „TLA Releasing Unveils the past of Famed Artist Andy Warhol to Reveal a Story Few Ever Imagined in: Absolut Warhola” (PDF) (Press release). TLA Releasing. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]