A+ Anime

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
A+
Anime+ logo.svg
Data lansării4 decembrie 2004
Data închiderii2 iulie 2007
ȚarăFlag of Hungary.svg Ungaria
Înlocuit deAnimax
C8
Partajat cuMinimax (TV) (2004-2007)

Anime+ (stilizat ca A+ Anime, A+ sau /†) a fost un canal de seriale animate japoneze (anime-uri) creat și deținut de compania Mediatech Ltd, care și-a început emisia la data de 4 decembrie 2004. Postul TV iși începea difuzarea programului la ora 20:00 urmând a-l finaliza la ora 6:00. Acesta a difuzat în special desene animate japoneze de tip anime, însă și un serial de animație american numit Țestoasele Ninja. La 2 iulie 2007, A+ a fost înlocuit de Animax, care pentru o perioada relativ scurta de timp a oferit telespectatorilor productii anime originale.

Inițial, Anime+ a fost lansat în teste în octombrie 2003, ca Action+, un canal de acțiune. Action+ a fost scos din ecuație în 2004, când a fost lansat oficial ca Anime+, în mod neașteptat

În 2005, Minimax România SRL/Mediatech a lansat în teste și A+ Music, un canal de muzică anime (sau soundtrack-uri a unor anime-uri). UPC era singurul operator mare din România ce a inclus acest post. A+ Music a fost și el scos din ecuație în 2007, când A+ a devenit Animax.

A+ în România[modificare | modificare sursă]

A+ au fost 3 canale separate unul în Cehia și Slovacia și altul în Ungaria care aveau cam același program. A+ România a fost primul care a impus conceputul după numele canalului de filme de acțiune Action+ care grație acestuia s-a impus acest concept. România a fost singura țară în care anime-urile au fost subtitrate în loc să fie dublate.

Seriale[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]