Zig Ziglar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Zig Ziglar
Date personale
Nume la naștereHilary Hinton Ziglar Modificați la Wikidata
Născut[1][2][3] Modificați la Wikidata
Alabama, SUA Modificați la Wikidata
Decedat (86 de ani)[1][2][3] Modificați la Wikidata
Plano, Texas, Texas, SUA Modificați la Wikidata
Cauza decesuluicauze naturale (pneumonie) Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiemotivational speaker[*][[motivational speaker (speaker intended to motivate the audience)|​]]
scriitor
orator Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză[4][5] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Carolinei de Sud[*]
Hinds Community College[*][[Hinds Community College (community college in Raymond, Mississippi, U.S.)|​]]  Modificați la Wikidata
Partid politicPartidul Republican  Modificați la Wikidata
Semnătură
Prezență online

Hilary Hinton “Zig” Ziglar (n. 6 noiembrie 1926 - d. 28 noiembrie 2012) a fost un autor american de cărți de literatură motivațională. S-a născut in Alabama, a avut 11 frați și surori și a rămas orfan de tată la vârsta de 6 ani. Încă din clasele primare prietenii i-au spus Zig. S-a înscris la colegiu, la care ulterior a renunțat începând să lucreze ca agent de vânzări. A călătorit prin lume decenii întregi ținând discursuri despre cum sa-ți trăiești viața din plin. În 1975, i-a fost publicată prima carte, care a devenit bestseller. În total, a scris 30 de cărți - despre dezvoltare personală, vânzări, leadership, etică, performanță, persuasiune, succes profesional și personal dar și despre relații de cuplu. Noua din ele au figurat ca Bestseller in diverse topuri . Acestea sunt: Ne vedem in Top, Dincolo de vârf, Putem creste copii buni intr-o lume Negativă, Secretul căsniciei fericite, Curs de vânzări , Gândește optimist intr-o lume cenușie. A fondat compania Ziglar Inc., pe care a condus-o în calitate de președinte. Încă de la început, menirea companiei a fost aceea de a-i ajuta pe cei care au dorit să-și pună în valoare toate resursele fizice, intelectuale și spirituale. Sute de organizații din lumea întreagă îi studiază cărțile, programele video și casetele audio, sau participă la cursurile companiei sale de formare a angajaților.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Autoritatea BnF, accesat în  
  2. ^ a b Zig Ziglar, SNAC, accesat în  
  3. ^ a b Zig Ziglar, Find a Grave, accesat în  
  4. ^ Autoritatea BnF, accesat în  
  5. ^ CONOR[*][[CONOR (authority control file for author and corporate names in Slovene system COBISS)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)