You Rock My World

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

You Rock My World
Disc single de Michael Jackson
Lansare23 octombrie, 2001
FormatCD single
Înregistrareiulie - septembrie 2000
GenR&B, Funk, Pop
Durată5:38 (Versiune Album)
4:25 (Radio Mix)
Casă de discuriEpic Records
TextierMichael Jackson  Modificați la Wikidata
CompozitorMichael Jackson  Modificați la Wikidata
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorMichael Jackson
Rodney "Darkchild" Jerkins
Cronologie – Michael Jackson
"Smile"
(1997)
"You Rock My World"
(2001)
"Cry"
(2001)

You Rock My World este un single al cântărețului american Michael Jackson de pe albumul Invincible. Piesa a ajuns pe locul zece în topul Billboard Hot 100, în Statele Unite.

Videoclipul melodiei, care durează treisprezece minute și jumătate, a fost regizat de Paul Hunter și îi cuprinde în distribuție pe actorii Chris Tucker și Marlon Brando. În videoclip, Jackson și Tucker joacă rolul a doi bărbați care încearcă să obțină afecțiunea unei femei. Videoclipul a fost comparat cu videoclipuri anterioare ale lui Jackson "Smooth Criminal" și "The Way You Make Me Feel".

"You Rock My World" a ocupat locul 10 în Billboard Hot 100 și a fost ultimul cântec a lui Jackson care a ajuns în top 10 în Statele Unite până la "Love Never Felt So Good", alături de Justin Timberlake, care a atins numărul 9 în 2014. Aceste poziții au fost obținute numai pe baza airplay-ului, deoarece în Statele Unite nu a fost lansat niciun single comercial. Piesa a ajuns pe primul loc în Franța, Polonia, Portugalia, România, Africa de Sud și Spania. De asemenea, a ajuns în top 10 în Australia, Austria, Canada, Danemarca, Finlanda, Italia, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Piesa a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală masculină la cea de-a 44 ediție a Premiilor Grammy.

"You Rock My World" a fost cântat de Jackson numai de două ori la Madison Square Garden în New York în concertele de pe 7 și 10 septembrie 2001 pentru a celebra cariera lui Jackson ca artist solo. Imagini ale spectacolului au apărut pe DVD-ul televiziunii americane CBS numit Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration.