WrestleMania X

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
WrestleMania X
Detalii
Promoție World Wrestling Federation
Dată 20 martie, 1994
Locație Madison Square Garden
Oraș New York, New York
Spectatori 19,444
Cronologie Pay-per-view-uri
Royal Rumble 1994 WrestleMania X King of the Ring 1994

WrestleMania X a fost cea de-a zecea ediție a pay-per-view-ului anual WrestleMania organizat de promoția World Wrestling Federation. A avut loc în arena Madison Square Garden din New York, New York pe data de 20 martie 1994.

Sloganele acestei ediții au fost Ten Years in the Making și Back on Broadway. Cele două meciuri de la această ediție contând pentru titlul WWF au avut loc datorită faptului că meciul Royal Rumble din acel an a avut doi câștigători - Bret Hart și Lex Luger - ambii cu dreptul la un meci pentru centură.

Înaintea evenimentului s-a efectut o tragere la sorți pentru a determina primul wrestler care își va încerca norocul într-un meci împotriva campionului Yokozuna. Sorții au decis ca Lex Luger să fie primul pretendent la titlul WWF. Bret Hart urma să dispute un meci împotriva fratelui său, Owen Hart, urmând să-l întâlnească ulterior pe câștigătorul întâlnirii Luger-Yokozuna, indiferent de rezultatul meciului său în compania lui Owen.

Rezultate[modificare | modificare sursă]

Alți participanți[modificare | modificare sursă]

Comentatori
Ring announcers
Reporteri
Arbitrii

De reținut[modificare | modificare sursă]

  • Little Richard a interpretat la începutul show-ului imnul "America the Beautiful"
  • Aceasta a fost ultima ediție în care s-a folosit logo-ul WWF "Titan Sports", utilizat de la prima ediție a WrestleMania.
  • Evenimentul a programat și un meci pe echipe a câte cinci wrestleri. Prima echipă, formată din I.R.S, Jeff Jarett, Rick Martel și The Headshrinkers urma să întâlnească echipa lui Tatanka, 1-2-3 Kid, Bob Holly și The Smokin' Guns. Meciul a fost însă anulat datorită unor certuri apărute în prima echipă, unde cei cinci wrestleri nu au putut ajunge la o înțelegere referitoare la persoana care va fi oficial șeful echipei. Meciul avea să se desfășoare după câteva săptămâni, în emisiunea Monday Night RAW.
  • Ladder match-ul de la această ediție WrestleMania a fost primul meci de acest tip difuzat vreodată la televizor în cadrul spectacolelor World Wrestling Federation.
  • Biletele pentru WrestleMania X s-au epuizat extrem de rapid, astfel încât organizatorii au decis ca spectacolul să fie proiectat în circuit închis și în Paramount Theater, o clădire adiacentă a Madison Square Garden.
  • Printre celebritățile prezente s-au numărat Rhona Shear, Little Richard, Donnie Wahlberg, Burt Reynolds și Jennie Garth.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]