Wolf's Rain

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Wolf's Rain
ウルフズ・レイン
(Urufuzu Rein)
Vârstă țintă Seinen
Gen Fantasy, Aventură, SF, Dramă, Post-apocaliptic
Anime: Wolf's Rain
Regizor Tensai Okamura
Studio BONES
Difuzat inițial pe Japonia Animax, Fuji Television
Difuzat prima data între 6.01.2003 – 29.07.2003
Nr episoade 30

Wolf's Rain (ウルフズ・レイン Urufuzu Rein?) este o serie anime din Japonia.

Acțiunea are loc într-o perioadă post-apocaliptică în care lumea a fost devastată. Există o legendă în "Cartea Lunii" care spune că lupii sunt ființe mistice care au venit din Paradis la începutul timpurilor și care se vor întoarce acolo la sfârșitul lumii. Întâi ei vor trebui să caute Fecioara din Flori, o ființă creată din esența florilor lunii, care să-i ghideze înspre Rai. Această legendă este însă aproape uitată deoarece se crede că lupii au fost vânați până la dispariție în urmă cu aproape 200 de ani. Însă niște lupi au găsit o cale de a supraviețui co-existând cu oamenii și integrându-se în societate, având o înfățișare umană iluzorie.


Personaje[modificare | modificare sursă]

'Exprimat de: Mamoru Miyano (japoneză), Johnny Yong Bosch (engleză).

Kiba (キバ lit."Colț") lupul ales, care caută Raiul. El de nimic nu se teme. Căutarea Raiului a devenit ținta principală pentru el. Kiba e un lup artic. Când era încă un cățeluș a văzut multe flori ale lunii, dar pe toate le-au ars. Ele au ars complet la fel si haita sa, numai el a supravețuit. Apoi el a fost crescut de un șaman care i-a spus scopul de a găsi Raiul. Kiba parcă n-are nevoie de nimeni, nici de prietenii, doar trăiește pentru ținta sa. Dar la sfârșitul serialului el recunoaște că un Rai fără prieteni nu se mai poate numi Rai. După moartea sa și regenerarea Pământului, Kiba este văzut într-un oraș în forma sa umană.

Tsume (爪 "Ghiara") cel mai în vârstă și mai avansat lup. El după culoare e un lup eurasian. El a venit in oraș să trăiască și să supravețuiască conducând un "pachet" de hoți umani. Mai întâi a intrat in conflict cu Kiba, întâlnirea lor aproape s-a început cu lupta. După aceea la întâlnit pe Toboe. El a călătorit spre Rai, doar să vadă dacă există. Tsume este descris ca "un furios singuratic stereotip anime". După moartea lui Toboe, a recunoscut că a venit în această călătorie doar pentru că Toboe a plecat in căutarea Raiului cu ceilalți lupi.

Hige(髭 "Mustata")el e cel care iubeste sa manance.Ii place sa vorbeasca cu fetele.Hige e un lup mexican.El poarta o zgarda cu numarul:23(in anime cu litera X).El a convinso pe Blue sa miarga cu el si cu ceilanti lupi.Cu timpul a inceput so placa.

Toboe(遠吠え "Urlet")cel mai tinar lup.De mic a locuit la o batrina ca un simplu caine,dar dupa moartea ei a ramas singur.El e foarte bun,si incearca mereu sa indrepte lucrurile cand e o cearta.El demulte ori se sperie si ramane nemiscat la fiecare pericol.El iubeste oamenii foarte mult.El e un lup arab.El foarte tare sa atras de Tsume,il considera bun,oricum ia salvat viata de citeva ori.