Winx Club

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Winx Club, seria creată de italianul Iginio Straffi, este povestea tinerei Bloom, care într-o zi ajunge să fie invitată de prietena ei, Stella, la un colegiu numit ,,Alfea" ce se ocupă cu pregătirea fetelor care au o adevărată înclinatie spre magie. Acolo descoperă o lume nouă și află ceva uimitor, că ea posedă o putere grozavă, numită Dragon Flame (în română, Dragonul de Foc), care o poate face cea mai puternică zână. Însă, și Stella are un har, puterea Soarelui și a Lunii. Astfel, cele două își unesc puterile pentru a deveni cele mai populare fete din colegiul Alfea. Ele vor deveni cele mai bune prietene și vor scăpa colegiul de amenințarea vrăjitoarelor cele rele, care au fost izgonite deoarece erau puse numai pe fapte rele.Ele vor fi ajutate de prietenele lor Musa, Tecna,Flora,Layla precum si de profesori.In sezonul 4 o vor intalni pe Roxy(aceasta este ultima zana de pe pamant)

Personaje[modificare | modificare sursă]

Winx[modificare | modificare sursă]
 • Bloom: Și-a descoperit puterile magice când a venit în ajutorul unei alte zâne, Stella. Puternică și grijulie, este mereu valabilă când vine vorba să-și ajute prietenele. Puțin după ce a ajuns la Alfea, ea a descoperit că puterile ei își au originea de la antica Flacără a Dragonului (Dragon's Flame). Ea este prințesa și supraviețuitoarea planetei Domino, locul ei de naștere. Ea deține un un iepuraș numit Kiko. Zâna ei protectoare este Lockette, zâna portalurilor. Animăluțul ei magic este Belle, o oiță verde și albă. Ea este iubita lui Sky, cu toate ca ei s-au certat de câteva ori, si Sky a facut-o pe Bloom sa creada ca nu o mai iubeste:In sezonul 1 cand a aflat ca Sky nu era Brandon si era iubitul Prințesei Diaspro, ea pleaca pe Pamant , dar se intoarce convinsa de Stella. Ea afla ca poate deveni cea mai puternica zana din univers entru ca ea detine flacara dragonului(Dragon'S Flame),creatorul universului.Cea mai buna prietena a ei este Stella.
 • Stella: Este o fată destul de vorbăreață. Tinde să fie spontană și urăște planurile făcute pentru o perioadă lungă de timp. Stella este destul de infamă printre studentele de la Alfea după ce a aruncat în aer un laborator și a fost ținută în spate un an; astfel fiind mai mare cu un an decât celelalte membre Winx. Ea are puterea soarelui și a lunii deoarece mama ei reprezintă luna și tatăl ei reprezintă soarele. Este prințesa Solariei, locul ei de naștere. Părinții ei sunt divorțați, iar ea își dorește ca ei să se împace, așa cum este dovedit în sezonul 3. Zâna ei protectoare este Amore, zâna iubirii. Ea este iubita lui Brandon, și cea mai buna prietena a lui Bloom .Ele devin prietene în primul episod al sezonului 1 când Bloom o salvează pe Stella de căpcăunul Nut. Nu s-au certat niciodata.La sfârșitul sezonul 1 ea a aflat cu dezamăgire ca Sky e Brandon și Brandon e Sky, în sezonul 4 când Mitzi îl place pe Brandon.Îsi descoperă puterile Enchantix după ce își salvează tatăl la petrecerea data de Sky pe Eraklion. Ea este cea mai frumoasa zâna din universul magic.Urăste morcovi,cum este dovedit în sezonul 5,când Brandon îi aduce sucul pe care Roxy îl pregătise pentru Kiko.
 • Flora: O fată foarte miloasă și sensibilă cu o pasiune pentru natură și viață. Fericită și inteligentă, este mereu o dulce și loială prietenă care nu crede în rănirea altora sau a naturii. Este extrem de atașată de plante și natură astfel, camera ei seamănă cu o seră. Puterea ei este natura, care o ajută să folosească plante în atacurile ei și prădători naturali să extermine dăunătorii. Planeta ei este Linphea iar zâna ei este Chatta, zâna bârfelor. În al treilea sezon este dezvăluit că are o soră numită Miele. Ea este iubita lui Helia. Îsi descoperă puterile de Enchantix când o salvează pe sora sa Miele din apa contaminată de Trix. Ea este singura membră a grupului care nu s-a certat cu Helia. Prietena ei cea mai buna e Layla cu toate ca în sezonul 1 pare a fi foarte buna prietena cu Mirta. Colega ei de camera e Bloom.
 • Musa: Este o fata căreia îi place stilul rap în sezonul 1.Vine de pe planeta Harmonic Nebula, cu toate ca are similarități chinezești. În sezonul 2 Riven îi dovedește Musei ca ea este cea pe care o iubește cu adevărat când în episodul 15 o ajuta pentru a-și salva tatăl și în episodul 26 se sacrifica pentru ea apărând-o de Darkar. În sezonul 3 Musa își face o schimbare a look-ului. Tot în sezonul 3 Musa aproape se desparte de Riven, însă ei doi se împacă după ce Riven a făcut o neînțelegere și l-a atacat pe Ophir (Nabu) crezând ca a sărutat-o pe Musa. Atunci Musa vede că Riven s-ar arunca și în foc pentru ea. În sezonul 4 Musa și Riven se cearta din cauza unui manager însa se reîmpaca în episodul 19 după ce Musa îl vede pe Riven după foarte mult timp. Musa este iubita lui Riven. Musa se înțelege bine cu toată lumea, însă cel mai mult ține la prietenia cu Tecna.
 • Tecna: Zâna tehnologiei, este rece și distantă, documentată, mereu misterioasă, iar prezența ei este cu adevărat puternică, reușind să se afirme întotdeauna prin personalitatea ei puternică.Ea este pe jumătate android jumătate om și vine de pe planeta Zenith. Ea are o relație cu Timmy cu toate ca și ei ca și alte cupluri din Winx s-au certat: în sezonul 2 când nu le ataca pe Trix. Zâna ei protectoare e Digit zânișoara Tehnologiei.Prietena ei cea mai buna e Musa, ea fiind colega de camera a Musei.Puterea ei se leagă mai mult s-au mai puțin cu Tehnologia. Își descoperă puterile de Enchantix când se sacrifica pentru locuitorii Androsului.
 • Layla:Este inventivă și creativă.Ea se alătura Grupului Winx în sezonul 2 când ajunge la Alfea. Zânișoara ei este Pif, zâna viselor dulci, care e total opusă Laylei. Ea mai este numita și Aysha. Este prințesa Androsului, ea fiind o maestra a etichetei ,toată viata studiind eticheta.Puterea ei are legătura cu morfixul. Își descoperă puterile pe Andros când în loc să-și dorească sa vadă (ochii i-au fost luați de Valtor) și-a dorit ca mama prietenei ei să trăiască.Ea este prima care și-a descoperit puterile Enchantix.Ea este timidă mai ales în sezonul 2 când crede ca locul ei nu e în Winx în urma replicii spuse de Stella. Iubitul ei este Nabu(Ophir), și apare în sezonul 3 când o salvează pe Layla de furia lui Valtor, dar în sezonul 4 moare pentru a salva zânele de pe Pamant. La început ea este ostila față de el, dar își dă seama ca o iubește cu adevărat. Pasiunea ei e sportul mai ales cele extreme.
 • Roxy:Este zâna animalelor,prietenoasa și emotiva. Apare în sezonul 4.Zânelor Winx li s-a dat misiunea de a o proteja de vrăjitorii Cercului Negru. Tatăl ei deține Tutty Frutty Bar și le da băieților un loc de munca. Atunci fiecare a născocit nume noi Sky (Smiley) Brandon ( Brandy) Timmy (Jimmy) Riven (Biven) Helia (Alya) si Nabu (Ophir). Ea a descoperit cu tristețe ca este o zână, zânele Winx având ceva bătaie de cap explicându-i cine e. Puterea ei are legătură cu animalele. La sfârșitul sezonului 4 ea acceptă să vină la Alfea. Animalul ei de companie e Artu care la mijlocul sezonului 4 a început să vorbească dându-i sfaturi nespus de înțelepte. Oficial nu este o membra Winx dar multe reviste au considerat-o membra Winx. Cea mai buna prietena a ei este Bloom deoarece Gardenia este orașul amândurora.Exista un zvon căruia Jolly ar fi zânișoara lui Roxy.
Specialiști[modificare | modificare sursă]
 • Sky:Tânărul print al Eraklionului. Acesta are o relație cu Bloom. Acesta este unul din cei mai buni specialiști de la Red Fountain(Fantana Rosie). Este cel mai bun prieten al lui Brandon. Mare parte din sezonul 1 el a fost Brandon iar Brandon Sky deoarece voia o viata de copil normal și voia să-i zăpăcească pe Yoshinoya. Deoarece o iubea pe Bloom a refuzat să se căsătorească cu Diaspro (aleasa de parintii sai). În sezonul 2 el este aproape omorât de Icy dar este vindecat de Bloom. Este înalt și blond și a devenit rege în Winx club Secretul Regatului Pierdut. Dintre Winx, ca amic, se intelege cel mai bine cu Musa.
 • Brandon:Este ajutorul prințului Sky. Identitatea lui se dezvăluie spre sfârșitul sezonului 1,deoarece el și Sky și-au schimbat rolurile. Brandon are o relație cu Stella și este moștenitorul prințului Sky. Când în sezonul 3 descoperă ca Stella a fot transformată în broască o accepta. În sezonul 2 prințesa Amentia vrea sa-l ia de soț, însă Stella a ajuns la timp pentru al salva. Este înalt, musculos și culoarea parului său este șaten. Dintre Winx, ca amic, se înțelege cel mai bine cu Bloom.
 • Riven: Este un tip simpatic, dar foarte gelos, astfel de fiecare când o vede pe Musa cu un alt băiat/bărbat face un mare tam-tam. În sezonul 1 Riven s-a alăturat de partea Trix. Când Trix nu mai au nevoie de ajutorul lui îl aruncă într-o temnița. Riven îi cere sfatul d-nei Griffin, însă este nevoit să se arunce pe geam deoarece este atacat. Revine de partea băieților buni când îl salvează pe prințul Sky de o orătanie. În sezonul 2 Riven și Musa au primul sărut, după ce Riven o salvează pe Musa de puterea mâniosului Darkar. Riven o place pe Musa și încep o relație adevarată de abia la sfarșitul sezonului 2. Prietenul lui cel mai bun e Nabu. În sezonul 3 Helia ii spune ca dacă nu o să se trezească la timp o va pierde pe Musa...
 • Helia:Nepotul lui Saladin. Apare în sezonul 2 legând astfel o relatie cu Flora. În sezonul 4 este un pic modificat, părul lui fiind scurtat. De cele mai multe ori apare la țanc pentru a o salva pe Flora. El este mult mai mare ca ceilalți specialiști deoarece el a părăsit școala după ce a fost cel mai bun de acolo, dar în sezonul 2 când le întâlnește pe,,steluțele de la Alfea" acesta se înscrie în echipa lui Sky.El se pricepe la desen, talent dovedit când a desenat-o pe Flora după ce doar s-a uitat la ea, dar și la poezii. Cel mai bun prieten al lui e Timmy. Numele lui înseamnă soare în greaca veche.
 • Timmy:Un tânăr pasionat de tehnologie, este geniul grupului.El face parte dintr-o lungă linie de oameni de știință. Are o relație cu Tecna. În sezonul 3 când descoperă ca Tecna a dispărut îl apucă plânsul dar e consolat în mod straniu de Riven. Tot acesta e cel care o găsește. E cel mai bun prieten al lui Helia. La fel ca și Tecna, el iubește Tehnologia și de aceea aceasta pasiune îi unește. De asemenea el este un pilot și un mecanic foarte bun.
 • Nabu/Ophir:Apare în sezonul 3 salvând-o pe Layla de furia lui Valtor.Un om nobil l-a născut pe Nabu în Andros.El este iubitul Laylei și a plecat de pe planeta sa de origine pentru a vedea cine îi va fi soție.De aceea el călătorește sub numele de Ophir. El nu i-a spus Laylei adevăratul sau nume decât după ce a fost sigur ca ea îl iubește. Nabu se sacrifica și moare pentru a salva zânele de pe Pământ(sezonul 4)de furia Vrăjitorilor Cerului Negru. După incidentul cu Riven aceștia devin cei mai buni prieteni. Nabu e vrăjitor la fel ca și Saladin. Înfățisarea lui se modifică un pic în sezonul 4.
Pixis (zânișoare)[modificare | modificare sursă]
 • Lockette zânișoara lui Bloom, zânișoara portalurilor și a labirinturilor. Aceasta e și cea mai timida zână. E a doua cea mai mică zână după Piff. Ea poarta o rochița deseori roz și o coroniță care se poate transforma la nevoie într-o cheie. Ea este de asemenea sperioasa și plângăcioasa. Lockette a ajutat-o pe Bloom de multe ori în căutarea sa. Unii oameni cred ca Lockette ar avea puterea de a deschide portaluri către alte lumi.
 • Amore e zânișoara iubirii după cum îi spune numele(Amore înseamnă în italiană Iubire). Natura ei sensibilă e dovedită de parul roșu cu trandafiri roz și rochia ei roșie cu roz. Multă lume crede că Amore e zâna Florei deoarece și Amore iubește natura.
 • Digit e zânișoara tehnologiei cum îi spune și numele. Ea este imaculată, logica precisă, matematică și nu-și arată foarte des emoțiile. Ea este îmbrăcată într-o albastra salopeta a viitorului. Ea este într-o continuă competiție cu Tecna dar cu toate acestea au o prietenie foarte stransâ pentru ca au aceeași pasiune:jocurile logice.
 • Piff Este bebelușul pixie al viselor dulci, ce poarta o rochie roz ,și o boneta cu dantela ce o face să semene cu un bebeluș.Ea este legata de Layla/Aysha și o ajuta în coșmarurile ei nocturne.Ea nu poate vorbi, deci vorbește într-un limbaj al beblușilor ce o face vulnerabila. Ea de asemenea nu poate zbura, și cand a fost găsită cu celelalte zâne la Darkat a trebuit Layla s-o care.cu timpul ea a reușit să spună 3 cuvinte :Layla, Buna și Cacao și sa zboare.
 • Tune este zâna etichetei și a bunelor maniere, chiar și atunci când strigă la ceilalți. Tune este curata, ordonata, adecvata și un pic de modă veche. Ea este îmbrăcată cu o rochie stil victorian albă, albastră și mov iar culoarea părului ei e mov palid. Tune se crede o doamna deoarece este în contrast cu zâna ei Musa care este ,,faimoasa" pentru ieșirile și caracterul ei băiețos. În ciuda cicălirilor lui Tune, ele fac o pereche perfectă, fiecare diminuând extremitățile celeilalte.
 • Athea este păzitoarea codexului de la Red Founted. Athea poarta o rochie de zeiță greaca, deoarece numele ei vine de la zeița Athena, zeița înțelepciunii și a luptelor drepte. Ar putea fi de asemenea posibil ca Athea să aibă puterea tunetelor și fulgerelor. De asemenea Athea e una din cele 4 cele mai puternice Pixies din lumea magica.
 • Charmy e verișorul lui Jolly, al lui Lockette și al lui Livy. El a disparut în Shadowhaunt.
 • Concordia e păzitoarea codexului de la Alfea. Ea este legata de arhiva magică de la Alfea deoarece codexul este printre carți.Ea adoră sa citească.Ea are de asemenea animăluțe magice: o broasca, un căluț de mare și o vulpe.Ea este una din cele mai puternice Pixies din dimensiunea magica.
 • Discordia- este păzitoarea codexului de la Turnul din nori și se ascunde în inima turnului. Ea este aroganta, iubește moda și este de mărime medie.Ea este de asemenea cea mai puternica dintre zânele protectoare deoarece locuiește în inima turnului.
 • Nimphea e lidera zânelor din satul Pixies.Ea este gardianul satului și mama tuturor zânișoarelor.Ea adoră să se joace cu zânișoarele dar de cele mai multe ori stă în alertă. Ea este foarte amabilă și poartă o rochie verde și un pandantiv care este de fapt codexul.
 • Jolly e zâna glumelor și a farselor. Ea a apărut prima data în episoadul 16 Hallowinx. Ea se folosește de un soi de cărți Tarot cu ajutorul cărora poate vedea viitorul.El e fratele mai mare al lui Livy. Există un zvon caruia Jolly e zânișoara lui Roxy.
 • Livy e zânișoara mesajelor, care trimite mesaje cu ajutorul unei plăci de surf. El are un obicei de a fi uituc dar ceea ce îi lipsește din memorie îi aduce în inimă. Livy nu este legat de nimeni poate din cauza taxelor sale, dar se comporta ca Aysha. În al doilea sezon el a dezvăluit accidental locația Codexului din satul Pixies. Livy este cel mai rapid Pixies și este greu de prins.Unii oameni cred ca ar avea puterea de super viteză.
Vrajitoarele Trix[modificare | modificare sursă]

Sunt cele mai rele , perfide, ticăloase și veșnice dușmane ale zânelor Winx. Numele ,,Trix" a venit în principal de la Musa pentru a le defini într-un singur cuvânt pe ,, vrăjitoarele lor favorite". Trix (ca grup) sunt alcătuite din 3 malefice vrăjitoare: Icy, Darcy, Stormy.

Icy O tânără descrisă foarte fermecătoare cu inima de gheata. Aceasta e cea mai nesuferita și mai rea persoană din acest grup. Ea urăște sa fie contrazisa.

Stormy Cea mai tânără din Trix, ea (cum îi spune și numele) are temperamentul unei furtuni. Stormy este mândră, irascibilă și oarecum imatură. Stormy este de asemenea cunoscută pentru parul ei scurt și creț asemănător cu o furtuna. Dintre toate zânele Winx ea le urăște cel mai mult pe Musa și Flora. Ca civil ea este îmbrăcată într-o fustă mini, maiou tip Layla și sandale. Ca vrăjitoare ea este îmbrăcată într-o rochie (asemănătoare un pic cu a Florei doar că e mai strâmtă pe picioare și mai închisă la culoare) mănuși și cizme. Ea poartă o centură cu un „S” la Mijloc. Dintre specialiști îl displace Brandon .

Darcy O tânără din grup a demonstrat adesea motivul pentru care i se spune Doamna Întunericului.Ea este mult mai calma Și mai competenta decât surorile ei. Ocolită și manipulatoare, ea își folosește magia întunecată și subtila pentru a controla oamenii.Ea este bună în a descoperi punctele slabe și a le exploata. Ziua de naștere a lui Darcy este pe 26 noiembrie.Ea a avut o pasiune pentru Riven în sezonul I când l-a salvat pe Riven de la un accident de motocicleta.Cu toate aceste ea a trecut rapid peste el, și a început să-l utilizeze ca spion. Darcy a demonstrat de asemenea putere de confuzie. Ea este de asemenea o excelentă hipnotizatoare și delicată(cum s-a observat în Ep. Ziua Trandafirului). Ca civil ea este îmbrăcată într-o pereche de pantaloni, ochelari, pantofi cu toc, și un maiou tip Bloom. Când este vrăjitoare costumația ei e total diferita: o salopetă sau o pereche de pantaloni și o centura la mijloc cu litera „D” Dintre zânele Winx antipatice în mod ,, nativ" îi sunt Musa, Tecna și Layla. Dintre specialiști îi displace pe Riven și pe Nabu.

Scolile Magix si planetele fetelor[modificare | modificare sursă]

Alfea[modificare | modificare sursă]

Scoala magica a zanelor(si singura din univers )unde fetele cu calitati magice, si care doresc sa devina zane, isi intalnesc visele. Alfea se aseamana in oarecare masura cu un campus.Aceasta este o scoala de dimensiuni uriase, avand laborator de potiologie, camin,,Biblioteca, si de asemenea o arhiva, unde sunt pastrate si secretele Magixului, sala de mese pajisti pline de flori.Aceasta are de asemenea si o arena(prezentat in sezonul 2).Aici studiaza cele 5 fete WINX.Profesorii sunt in mod special :Faragonda, Griselda, asistenta, profesorul de metamorfoza,Paladiumm, Avalon etc.) Directoarea e Faragonda Potiologie, Metamorfoza,, Magia Psihica, curs de auto -aparare, și bune maniere ... sunt printre teme complexe, predate în colegiu de profesori foarte calificați, strictă și solicitantă! Vă mulțumim pentru aceste lecții, zane care aspiră adolescente învăța cum să folosească și de a îmbunătăți competențele lor pentru a lupta împotriva răului în numele de egalitate, fraternitate și dreptate

Red fountain[modificare | modificare sursă]

Scoala magica pentru baieti.Aici studiaza cei 5 Specialisti, iubiti ai fetelor:Sky, Brandon, Riven , Timmy, si Helia.Elevii studenti aici se numesc Specialisti.Directorul de aici este un vrajitor(bunicul lui Helia) Saladin. Singurul profesor vazut inafara de Saladin e Gotatorda.

Turnul norilor[modificare | modificare sursă]

Este scoala de fete pentru vrajitoare.Aici studiaza de asemenea si Icy, Darcy,Stormy(acestea au fost alungate din turn in sezonul 1), Lucy si Mirta.Directoarea e doamna Griffin, o excelenta astroloaga.

Gardenia[modificare | modificare sursă]

Este pe Pamant , in cadrul Sistemului Solar, dar in afara dimensiunii magice.Este planeta unde Bloom crescut cu părinții ei adoptivi înainte de a veni la Alfea. Există peisaje fabuloase de pe pământ, fiecare diferite una față de alta. Exista munti foarte mari, paduri luxuriante, dar, de asemenea, uscat, deșerturi aride. Există oceanele imense unde puteți juca chiar cu delfini, și mii de flori diferite, cu mii de mirosuri diferite! Este dificil de a defini cantitatea și varietatea de animale și plante. Practic este plin de viață, de culturi diferite și oameni care vorbesc chiar limbi diferite.

Text aldin===== Eraklion ===== Planeta natala a lui Sky ,Brandon și a lui Diaspro.Prima data cand a aparut in serial a fost sezonul 2 ep. "Misiune de salvare".Este o planeta asemănătoare Terrei, doar că foarte împânzită de Ninja.

Solaria[modificare | modificare sursă]

E planeta natala Stellei.E singura planeta care nu a curs nici o picatura de ploaie.E o plantea renumita pentru soarele vesnic.Prima data a aprut in serial cu ocazia sezonului 3, cand Stella s-a dus la o petrecere.

Sparks/ Domino[modificare | modificare sursă]

Este planeta natala a lui Bloom.Aceasta a fost in trecut o planeta diafana(cum ni se arata filmul In Cautarea Regatului Pierdut), dar acum e o planeta plina de zapada(sezonul I ep. 21) sau foarte arida ( sezonul I ep. 10)

===== Harmonic Nebula/Melody

Este planeta natala a Musei. Pe aceasta planeta domneste prrintesa Galateea, salvata in ep.10 din sezonul 3 de Musa dintr-un incendiu. De atunci, Galateea ii este recunoscatoare Musei si una dintre prietenele foarte bune. In acest loc , divina melodie este regina. Toti de pe aceasta splendida planeta au similaritati chinezesti. A aparut in serial in primul sezon, in elisodul "Dusmanul din umbra", in visul Musei cu mama sa.

Andros[modificare | modificare sursă]

Planeta natala a Laylei/Aysheisi a lui Nabu/Ophir.Aici totul pare a fi o intindere nemarginita de ape.Locuitoarii acestei cetati, sunt prietenosi cu sirenele.A aparut pentru prima data in sezonul III)

Zenthit[modificare | modificare sursă]

Planeta natala a Tecnei. Nu ne este prezentata foarte bine(de fapt stim mai multe despre Roxy decat despre Tecna)dar ni se arata in sezonul I atunci cand Tecna a avut acel vis.

Limphea[modificare | modificare sursă]

Planeta natala a Florei.E o planeta foarte impadurita(asemanatore intr-un fel junglei Amazoniene).Acolo lumea nu isi imagineaza alta viata exceptand pe ce-a in care oamenii sunt atasati de natura( asa se explica si atasamentul Florei fata de orice inseaman planta).A aparut prima data in sezonul III.

Piatra intunecata[modificare | modificare sursă]

Nu este o planta propriu zista, dar apare in cartea Halloween in Magix, ca fiin o planeta lui Jonas(care a fost in respectiva carte foarte atasat de Aysha).Aceasta planeta nu e foarte departe de pamant, bunica lui Jonas( care e de asemenea si Bunica lui BLOOM, deci Bloom si Jonas sunt verisori)putand calatori dintr-o parte in alta fara prea mari probleme.

Satul Pixies[modificare | modificare sursă]

E satul celor mai mici si mai dragute zanisoare din Univers.Desi locatia satului nu ne este aratata cu prea mare precizie,aici locuiesc cele 7 Pixi-uri cunoscute zanelor + protectoarele Codexurilor-3.Aici se gasete de asemenea si pomul Magix.Daca copacul se ofileste, magia dispare(el fiind jumatate ofilit si jumatate vesnic verde(apare in Winx club aventura magica)

Dublajul[modificare | modificare sursă]

Versiunea pentru DVD[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat în studiourile: Empire Video Production
Regia: Laurean Gherman
Au dublat în limbă română actorii:

 • Dora Ortelecan Dumitrescu
 • Silvia Giscă
 • Carmen Palcu
 • Rădița Roșu
 • Ernest Fazâkaș

Dublajul Nickelodeon[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de către SDI Media în studioul Fast Production Film.

 • Alexandra Radu - Bloom
 • Xing Elena Ling - Flora
 • Raluca Botez - Layla
 • Luiza Ionescu - Stella
 • Irina Drăgănescu - Musa
 • Andreea Gaica - Tecna
 • Dan Lupu - Sky
 • Constantin Lupescu - Brandon
 • Cristian Niculescu - Timmy
 • Doru Cătănescu - Riven
 • Viorel Ionescu - Helia
 • Gabriel Velicu - Nabu
 • Ionuț Ionescu - Alte voci
 • Silvia Giscă - Icy
 • Anca Iliese - Darcy
 • Olimpia Mălai - Griselda
 • Eliza Pauna - Alte voci

ìn primul sezon din winx este vorba de ìncredere ,ìn al doilea sezon este vorba de iubire:,ìn al treilea sezon este vorba de si ìn al patrulea sezon este vorba da decredintà,adevàr si cunoaste 1.bloom trebuie sà aibà in credere in ea ìnsusi si ìn apropiati ei acest lucru se dovedeste cànd trix ìi ia flacàra dragonului 2.ìntàlnesc pe layla/aysha si asa aflà de phoenix ,bloom 3.aici valtor este eliberat si trixìn acest sezon bloom aflà mai multe despre pàrinti ei reali asa este cu un pas mai aproape de aflarea adevàrului fetele ìl ìnving pe valtor dar si pe trix pentru ultima datà 4.aici o ìntàlnesc pe roxy ultima zànà a terei (pàmàntului) o gàsesc tot ìn gardenia,dar dacà nu o gòsesc vròjitori cercului negru ìi va lua aripile si vor deveni cei mai puternici vràjitori aici fetele devin mai realiste si putin mai serioase mai ales bloom cànd se intàlneste cu fostul iubit din liceu sky devine gelor dar.............