Wind River Systems

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wind River Systems
Tipsocietate cu capital privat  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
SediuAlameda[*][[Alameda (city in Alameda County, California, United States)|​]], 500 WIND RIVER WAY, 94501
California
IndustrieDezvoltare software
Clasificarea Industrială Internațională Standard  Modificați la Wikidata
Produsesoftware[1]  Modificați la Wikidata
Angajați1.507  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
cont Twitter

Wind River Systems este o companie de IT din Statele Unite, specializată în sisteme înglobate. Wind River a luat ființă în 1981, este o companie de stat, cu sediul central in Alameda, California, și este listată pe NASDAQ cu marca WIND[2]. Wind River este lider mondial în Device Software Optimization (DSO)[2]. Wind River permite companiilor să dezvolte, să execute și să gestioneze sofware-ul încorporat mai repede, mai bine, la costuri mai mici și la un grad de fiabilitate mai ridicat[2]. Tehnologia companiei este utilizată în prezent în sute de milioane de dispozitive din întreaga lume[2]. Printre partenerii și clientii săi se află Apple, Hewlett Packard, Boeing, Motorola, NASA, BMW, Mitsubishi, Philips, Siemens, Nortel și Samsung[2].

În septembrie 2007, Wind River a cumpărat compania Comsys din Galați, pentru suma de 1,4 milioane de dolari[2]. Comsys Galați a fost fondată în 2000, avea 52 de angajați și furniza servicii profesionale de dezvoltare de software[2]. Compania a activat în Parcul de tehnologia Informației din Galați încă de la deschiderea acestuia, în mai 2004[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ National Software Reference Library 
  2. ^ a b c d e f g h Wind River a cumparat Comsys Galati pentru 1,4 mil. dolari, 3 septembrie 2007, wall-stret.ro, accesat la 16 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]