Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Flag of the United Kingdom.svg SUL requests: please skip to #Cereri curente.
Schimbarea numelui de utilizator


Numele de utilizator poate fi schimbat la cerere, de către un birocrat. Efectele acestei schimbări sunt următoarele:

 • Toate paginile contului vechi (de utilizator, de discuții și subpaginile acestora) sunt mutate la noul cont
 • Istoricele tuturor paginilor la care a contribuit utilizatorul respectiv sunt modificate pentru ca acele contribuții să fie atribuite noului cont.
 • Preferințele asociate contului vechi (lista de pagini urmărite, semnătura, parola etc.) sunt transferate la contul nou.

Dacă aveți doar puține contribuții este de preferat să vă creați pur și simplu un nou cont. Eventual puteți menționa pe pagina de utilizator celelalte nume sub care ați contribuit. Crearea unui cont nou durează mult mai puțin și nu necesită intervenția unui birocrat, în schimb redenumirea unui cont, prin efectele pe care le are asupra bazei de date, solicită în mod deosebit serverele. De asemenea, în loc să vă schimbați numele puteți alege să vă schimbați numai semnătura (la pagina de preferințe). Acest lucru va schimba modul cum vă apare numele de utilizator pe paginile de discuții, fără a trebui să se facă modificări la baza de date. Toate contribuțiile dumneavoastră vor rămâne atribuite numelui de utilizator pe care îl aveți.

Această pagină este destinată doar schimbărilor de nume la Wikipedia în limba română. Pentru a vă schimba numele de utilizator pe un alt proiect al Fundației Wikimedia care are cel puțin un birocrat local, vă rugăm să-l contactați pe acel birocrat. În celelalte cazuri va trebui să apelați la ajutorul unui steward.

Alte detalii legate de procedura de schimbare a numelui de utilizator se găsesc la paginile:

Unelte:

Instrucțiuni[modificare | modificare sursă]

Înainte de schimbarea numelui[modificare | modificare sursă]

Vă rugăm să urmați cu atenție procedura, altfel cererea dumneavoastră nu va fi rezolvată.

 1. Verificați dacă numele pe care doriți să îl alegeți este regulamentar. Restricțiile în această privință sunt scrise la pagina Ajutor:Cum mă înregistrez, secțiunea „Nume de utilizator”.
 2. Verificați dacă noul nume pe care doriți să îl alegeți nu există deja, căutând la pagina Special:Listusers. Atenție: numele pe care îl căutați trebuie scris cu prima literă majusculă, întrucât la deschiderea contului ea va deveni majusculă automat. Important: Nu creați un cont cu numele nou! Dacă o faceți atunci acel nume va apărea ca fiind rezervat, iar schimbarea numelui nu se va mai putea efectua.
 3. Adăugați cererea de schimbare a numelui la secțiunea de cereri curente. Nu uitați să vă autentificați (la contul pe care doriți să-l redenumiți). Din motive de securitate birocrații nu vor efectua o schimbare de nume dacă cererea vine din partea unui utilizator neautentificat sau de la un utilizator autentificat sub alt nume.

Pentru a depune cererea copiați textul din caseta de mai jos și introduceți-l în lista de cereri curente, deasupra celorlalte cereri dacă există. Nu uitați să completați cererea cu

 • numele de utilizator actual (în loc de „Numele actual”),
 • numele de utilizator nou (în loc de „Numele nou”),
 • motivul dumneavoastră personal pentru care solicitați redenumirea (în loc de „nu mai doresc să folosesc numele real”).


=== Numele actual → Numele nou ===

Vă rog să schimbați numele de utilizator [[Utilizator:Numele actual|Numele actual]] cu [[Utilizator:Numele nou|Numele nou]]. Motiv: nu mai doresc să folosesc numele real. --~~~~


Notă. Pentru transparență, cererea dumneavoastră și numele schimbat vor rămâne pe această pagină, astfel încât toți utilizatorii să fie informați în legătură cu schimbările de nume care au fost făcute. Nu se poate schimba numele de utilizator fără ca această schimbare să fie înregistrată.

Instrucțiuni pentru birocrați[modificare | modificare sursă]

 • Înainte de redenumire:
  • verificați dacă numele nou respectă restricțiile privind numele de utilizator,
  • verificați dacă cererea a fost depusă de titularul contului.
 • Formularul de redenumire se află la Special:Renameuser.
 • După redenumire:
  • precizați sub cerere că ați îndeplinit-o și arhivați-o,
  • anunțați utilizatorul de îndeplinirea cererii.
 • Notă: în cazul uzurpării unui nume de utilizator, contul uzurpat trebuie mutat de la "Foo" la "Foo (uzurpat)".
  Pentru referință, înaintea introducerii acestei convenții, câteva conturi uzurpate au fost redenumite "Foo nefolosit" și "Foo neutilizat". 18 aprilie 2008 13:45 (EEST)


Cereri curente[modificare | modificare sursă]

SUL request → Tufor[modificare | modificare sursă]

I changed my username in Polish Wikipedia from pl:User:Skrzeczu94 to pl:User:Tufor, thinking I would still have global account. Unfortunetaly, I was wrong. I would like to usurp this username to have unified login on all Wikimedia projects, like I had before. I am regular contributor on Polish Wikipedia, with around 3500 contributions. 77.253.249.233 (discuție) 17 aprilie 2014 14:18 (EEST) (pl:User:Tufor)

I have asked the current user to allow usurpation of the account. Please wait 7 days. Răzvan Socol mesaj 19 aprilie 2014 13:13 (EEST)

Jjmihai → Jerdean Mihai Jean[modificare | modificare sursă]

Vă rog să schimbați numele de utilizator Jjmihai cu Jerdean Mihai Jean. Motiv: Nume complet. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.191.19 (discuție • contribuții).

Se iau în considerare numai cererile venite din partea utilizatorilor autentificați. În plus, vă informez că mutarea s-a operat de la numele Jjmihai la numele Jerdeanu Jean Mihai. --GEO (discuție) 24 februarie 2014 15:53 (EET)
M-am autentificat, acum se poate face schimbarea userului? 25 februarie 2014 09:42 (EET)
Mutarea s-a operat deja acum aproape un an de zile. Tot istoricul contribuțiilor este deja sub noul nume. —Andreidiscuţie 25 februarie 2014 10:08 (EET)
Vreau sa folosesc acest cont, se poate schimba userul sau nu? Acel cont nu il folosesc, se poate bloca.
Mai exact, pe acest utilizator îl deranjează discuțiile de pe pagina Discuție Utilizator:Jerdeanu Jean Mihai. A încercat de mai multe ori să le șteargă complet, atât din contul Jerdeanu Jean Mihai, cât și cu IP-ul 188.26.191.161, dar nu a reușit. Acum cere un nou nume de utilizator (o singură literă modificată: Jerdean în loc de Jerdeanu). --Bătrânul (discuție) 25 februarie 2014 11:40 (EET)
Pentru ca nu-mi pot schimba numele in Jerdeanu. Se poate schimba numele sau folosesc ambele conturi? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Jjmihai (discuție • contribuții).

Am avut cont global pe toate proectele wikipedia. Eram autentificat pe proiectul .fr cu numele vechi, cand am intrat pe ro.wikipedia mi-a fost facut un nou cont. Doresc sa schimb numele de toate cele 50 de proiecte wikipedia, daca dureaza atat la un singur proiect n-o sa reusesc in acesta viata sa schimb numele. Acum schimb numele in Jerdean Mihai Jean pe toate proiectele wikipedia, n-o sa mai existe aceasta confuzie. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Jjmihai (discuție • contribuții).

Deci vreți să schimbați numele contului Jerdeanu Jean Mihai în Jerdean Mihai Jean, asta înțeleg, nu? Din primul mesaj și din antet nu rezultă asta, de aceea durează mult. Redenumirea contului Jjmihai nu are nicio utilitate, pentru că nu aveți contribuții sub el. Încercați să înțelegeți la ce servește redenumirea contului: la atribuirea istoricului de contribuții (dpdv al drepturilor de autor); este un mijloc de a schimba modul în care autorul dorește să fie citat ca atare. Nu aveți contribuții sub incidența dreptului de autor sub numele de Jjmihai, deci redenumirea acelui cont nu are rost. Aveți istoric de contribuții sub numele Jerdeanu Jean Mihai. Acel cont poate fi redenumit. Ce nume doriți să aibă? —Andreidiscuţie 25 februarie 2014 13:44 (EET)
Eu vreau sa folosesc acest cont, sa inteleg ca daca le folosesc pe ambele nu sunt probleme? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Jjmihai (discuție • contribuții).
În general, pentru scopuri legitime, este ok. Atenție, există niște scopuri în care utilizarea de conturi multiple este interzisă, vedeți Wikipedia:Clone. —Andreidiscuţie 25 februarie 2014 15:16 (EET)
Pana la urma imi poti schimba numele sau nu? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.191.19 (discuție • contribuții).
Numele a fost deja schimbat. Puteți deja (de aproape un an) să folosiți contul cu numele nou. —Andreidiscuţie 25 februarie 2014 16:07 (EET)
Contul Jerdeanu Jean Mihai este activ încă de la 14 iunie 2007. Conturile Jerdeanu Mihai Jean și Jerdean Mihai Jean se pare că încă nu există. --Bătrânul (discuție) 25 februarie 2014 17:23 (EET)
Contul meu activ este Jjmihai, acele conturi nu le folosesc. Pot schimba numele contului "Jjmihai" sau nu? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.191.161 (discuție • contribuții).
Contul Jjmihai nu are contribuții relevante din punct de vedere al drepturilor de autor la Wikipedia în română. Se aplică fraza asta din antetul paginii: Dacă aveți doar puține contribuții este de preferat să vă creați pur și simplu un nou cont. —Andreidiscuţie 26 februarie 2014 08:13 (EET)
Nu vreau sa fac modificari sub acest nume, din acest motiv doresc schimbarea numelui. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.240.43 (discuție • contribuții).
Sunteți la jumătatea drumului: ați închis sesiunea pe care o aveați sub numele Jjmihai. Acum: faceți click pe autentificare sus și introduceți credențialele contului Jerdeanu Jean Mihai (creat anterior sub numele de Jjmihai și redenumit la 7 martie 2013 la numele actual, singurul cont care are istoric de contribuții și deci este de interes în raport cu scopul acestei pagini). Asta dacă vreți acest lucru.
PS: vă rog să începeți să vă semnați comentariile în paginile de discuții, am obosit să vă adaug eu semnătura. Este aproape la fel de obositor ca și a înțelege ce anume doriți. —Andreidiscuţie 26 februarie 2014 10:11 (EET)

Ori un intelegi, ori te prefaci ca nu intelegi. Dupa parerea ta, ce inseamna: "Nu folosesc acele conturi"? Jjmihai - acest nume doresc sa-l schimb, nu alt cont. Acum ai inteles? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.25.215.57 (discuție • contribuții).

Nu înțeleg de ce nu e clar că sub contul Jjmihai nu există modificări copyrightabile în istoric, și că din cauza asta, redenumirea lui nu are sens. —Andreidiscuţie 27 februarie 2014 11:03 (EET)
Vreau sa fac modificari abia dupa ce schimb numele. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.25.215.57 (discuție • contribuții).

Wakanagary → Pan Ioan[modificare | modificare sursă]

Vă rog să schimbați numele de utilizator Wakanagary cu Pan Ioan. Motiv: doresc să folosesc numele noului cont electronic. --Wakanagary (discuție) 20 februarie 2014 13:09 (EET)