Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Responsabili

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Deciziile de promovare sau de respingere a articolelor de calitate se iau de către operatorii de sistem sau de către responsabili numiți special pentru aceasta. Aici este locul unde se aleg utilizatorii care vor juca acest rol.

Responsabilii trebuie să aibă următoarele calități:

  • Să fie contribuitori de încredere ai Wikipediei, utilizatori cu vechime și experiență. Nu este nevoie să fie administratori.
  • Să știe care este scopul articolelor de calitate și al Wikipediei în general.
  • Să se fi implicat deja în luarea de decizii (de exemplu la discuțiile despre ștergerea paginilor) și să fi demonstrat prin deciziile lor că sînt obiectivi.
  • Să poată distinge argumentele valide de opiniile neargumentate. Nu este nevoie să poată evalua ei singuri orice articol din orice domeniu, ci doar să aibă o suficientă capacitate de sinteză a dezbaterilor.

Dat fiind rolul lor important, responsabilii cu articolele de calitate trebuie aleși cu deosebită exigență.

Procedură[modificare | modificare sursă]

Sînteți invitați să vă exprimați opiniile în legătură cu candidații de mai jos. Puteți face și alte nominalizări. Un număr de 7-8 responsabili va fi suficient.

Alegerea se face pe bază de consens. Opiniile exprimate nu vor fi numărate în nici un fel. Pentru a susține și mai ales pentru a respinge un candidat, alegătorii vor trebui să se justifice. Opțiunile neargumentate vor fi ignorate.

Discuțiile vor dura 7 zile la fiecare candidatură. Existența consensului va fi constatată de un birocrat, care va trece la pagina Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Reguli numele responsabililor aleși.

Exemple[modificare | modificare sursă]

Argumente valide:

  • Pentru. Xulescu s-a implicat și în discuțiile despre ștergeri și a luat întotdeauna deciziile corecte. --Exemplescu A. 13 iulie 2008 19:27 (EEST)
  • Împotrivă. Nu este destul de obiectiv. La discuția X a ignorat opiniile unor utilizatori pentru a lua decizia care i-a convenit. --Exemplescu B. 13 iulie 2008 19:34 (EEST)

Argumente invalide sau inutile:

  • Pentru. --Exemplescu C. 13 iulie 2008 19:39 (EEST)
  • Împotrivă. De acord cu Exemplescu B. --Exemplescu D. 13 iulie 2008 19:45 (EEST)

(Simpla semnătură sau repetarea unui argument nu contribuie cu nimic la discuție.)

Candidați[modificare | modificare sursă]

Cristian Cirlanaru[modificare | modificare sursă]

Autonominalizare: Sunt un bun contribuitor, am 3 luni experiență, am 535 modificări, și doresc să fiu responsabil. --Cristian Gabriel C. (discuție) 22 iulie 2013 15:52 (EEST)

De obicei responsabilitatea vine o data cu varsta, dar de foarte multe ori nu se dobandeste pe parcursul intregii vieti. Unii sunt de parere ca este o caracteristica genetica. Ori o ai, ori n-o ai. Aceasta este dilema. Asybaris aport 9 octombrie 2013 00:04 (EEST)
Vă urez succes ! Absolut nimic nu vă oprește să fiți responsabil în acțiunile dv. proprii și personale...--Accipiter GentilisQvadratvs(discuție) 9 octombrie 2013 00:46 (EEST)
Împotrivă. Deși între timp au mai trecut vreo nouă luni, nu sunt convins de necesitatea de a acorda această responsabilitate domnului Cristian Cârlănaru. Ultimul exemplu este modul cum a nominalizat, ca fiind de calitate, articolul [Alexandru Ioan Cuza].
În altă ordine de idei nu e nevoie să fii numit responsabil de calitate pentru a face ceva, e nevoie doar de o minimă implicare, ce presupune puțină bunăvoință, chiar și în lipsa acestui titlu. Cu părere de rău, nu prea am văzut-o din partea domnului Cârlănaru în acest timp.
Pe de altă parte, nici nu știu dacă ar trebui să mai existe astfel de responsabili, având în vedere cantitatea de propuneri pt AC și numărul de administratori existenți. Din experiența proprie, faptul că am fost ales nu mi-a fost de mare folos dar nici nu m-a încurcat prea tare, pentru că din momentul în care vei începe să îți dai cu părerea despre contribuțiile celorlalți, cu sau fără titlul de responsabil îți asumi aceleași responsabilități și aceleași posibile repercursiuni: faulturi de la spate, hențuri nesemnalizate și lovituri de pedeapsă nepenalizate. Cu stimă --Macreanu Iulian (discuție) 7 aprilie 2014 19:21 (EEST)

Arhivă[modificare | modificare sursă]

Arhiva discuțiilor anterioare