Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Responsabili

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Deciziile de promovare sau de respingere a articolelor de calitate se iau de către operatorii de sistem sau de către responsabili numiți special pentru aceasta. Aici este locul unde se aleg utilizatorii care vor juca acest rol.

Responsabilii trebuie să aibă următoarele calități:

  • Să fie contribuitori de încredere ai Wikipediei, utilizatori cu vechime și experiență. Nu este nevoie să fie administratori.
  • Să știe care este scopul articolelor de calitate și al Wikipediei în general.
  • Să se fi implicat deja în luarea de decizii (de exemplu la discuțiile despre ștergerea paginilor) și să fi demonstrat prin deciziile lor că sînt obiectivi.
  • Să poată distinge argumentele valide de opiniile neargumentate. Nu este nevoie să poată evalua ei singuri orice articol din orice domeniu, ci doar să aibă o suficientă capacitate de sinteză a dezbaterilor.

Dat fiind rolul lor important, responsabilii cu articolele de calitate trebuie aleși cu deosebită exigență.

Procedură[modificare sursă]

Sînteți invitați să vă exprimați opiniile în legătură cu candidații de mai jos. Puteți face și alte nominalizări. Un număr de 7-8 responsabili va fi suficient.

Alegerea se face pe bază de consens. Opiniile exprimate nu vor fi numărate în nici un fel. Pentru a susține și mai ales pentru a respinge un candidat, alegătorii vor trebui să se justifice. Opțiunile neargumentate vor fi ignorate.

Discuțiile vor dura 7 zile la fiecare candidatură. Existența consensului va fi constatată de un birocrat, care va trece la pagina Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Reguli numele responsabililor aleși.

Exemple[modificare sursă]

Argumente valide:

  • Pentru. Xulescu s-a implicat și în discuțiile despre ștergeri și a luat întotdeauna deciziile corecte. --Exemplescu A. 13 iulie 2008 19:27 (EEST)
  • Împotrivă. Nu este destul de obiectiv. La discuția X a ignorat opiniile unor utilizatori pentru a lua decizia care i-a convenit. --Exemplescu B. 13 iulie 2008 19:34 (EEST)

Argumente invalide sau inutile:

  • Pentru. --Exemplescu C. 13 iulie 2008 19:39 (EEST)
  • Împotrivă. De acord cu Exemplescu B. --Exemplescu D. 13 iulie 2008 19:45 (EEST)

(Simpla semnătură sau repetarea unui argument nu contribuie cu nimic la discuție.)

Candidați[modificare sursă]

Arhiva discuțiilor anterioare