Proiect:Economie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:Proiect Economie)

Scop[modificare sursă]

Proiectul Economie (Start: 23.01.2006) are ca scop editarea de articole în domeniul economiei, standardizarea, îngrijirea, organizarea și coordonarea acestora. Sunt invitați să participe toți cei pasionați de economie, studenți, economiști și curioși. Wikiproiectul Economie este în strânsă legătură cu Portalul de economie și reducerea la minimum a liniilor roșii de pe portal.

  • Scopul acestui proiect este de a oferi un forum pentru discutarea articolelor și subiectelor economice, iar prin discuții să ofere îndrumări pentru articolele legate de domeniul economiei.
  • Viziunea acestui proiect este de a îmbunătăți în mod substanțial fiecare articol din economie, astfel încât fiecare articol să atingă nivelul de calitate al unui articol recomandat.
  • Aspirațiile acestui proiect sunt de a face Wikipedia un ghid cu autoritate în economie.

Discuțiile relevante includ secțiunile de mai jos și la Discuție Proiect:Economie.

Îndrumări pentru modificare[modificare sursă]

Atunci când modifică, membrii proiectului trebuie să țină cont de politicile principale de conținut ale Wikipedia: Verificabilitate, Fără cercetare originală și Punct de vedere neutru.

  • Teoriile și punctele de vedere economice prezentate ar trebui să fie susținute de surse de încredere. Publicațiile academice și cele revizuite de mai mulți colegi sunt extrem de apreciate și de obicei sunt cele mai bune surse de încredere atunci când sunt disponibile.
  • Diferitele teorii și puncte de vedere economice ar trebui să primească o pondere corespunzătoare proporțional cu importanța lor în surse de încredere.
  • În ceea ce privește valabilitatea, teoriilor periferice sau mărginașe acestea nu ar trebui să aibă un loc central în disciplina prezentată greșit. Ar trebui să oferim părerea principală și majoritară ca atare, iar opinia minoritară ca atare.

Proiect:Economie/Surse de încredere și clasificare oferă îndrumări privind obținerea de surse de încredere și atribuirea ponderii cuvenite în articolele economice. Proiect:Economie/Ghid de stil descrie un stil propus pentru articolele economice.

Proiecte concrete[modificare sursă]

  1. Realizarea de formate noi și îmbunătățirea celor existente.
    Formate economie
  2. Redactarea articolului Economia României, pentru care se caută contribuitori. Avem deja un format pe care îl vom include și îmbunătăți.
  3. Redactarea unor articole de primă necesitate: Firmă - Companie - Corporație

Lucruri pe care le poți face[modificare sursă]

Participanți[modificare sursă]

Supply and DemandAcest utilizator este membru al
Proiectului Economie


Statistică a articolelor[modificare sursă]

Clasamentul
articolelor
Importanță
Top Mare Medie Mică Neclasificate Total
Calitate
✓ AC
A
Articol bun AB 1 1 2
B 1 3 4
C 2 4 2 19 27
Început 21 18 24 6 54 123
Ciot 1 6 14 2 1.926 1.949
Listă 1 1 2
✓Liste
Portal
Format 1 1 2
Viitor
Neclasificate 45 45
Total 25 31 40 10 2.048 2.154

Vezi și[modificare sursă]