Wayne Madsen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wayne Madsen
Date personale
Născut (69 de ani) Modificați la Wikidata
Pennsylvania, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist
intelligence analyst[*][[intelligence analyst (military occupation)|​]] Modificați la Wikidata

Wayne Madsen (n. 25 aprilie 1954) este un controversat jurnalist de investigații din Washington D. C., autor și editor care a fost descris de critici ca fiind un teoretician al conspirației și blogger al conspirației minții[1][2][3]. El este autorul blogului Raport Wayne Madsen[4].

Blogger și jurnalist independent[modificare | modificare sursă]

În 2005, Madsen a devenit blogger și jurnalist independent[5]. El editează în prezent Raportul Wayne Madsen, pe care îl consideră că o continuare a tradiției lăsate de Drew Pearson, celebru "Washington Merry-Go-Round" de Jack Anderson sau I.F. Stone. Scrierile sale au apărut în Miami Herald, Houston Chronicle, Philadelphia Inquirer, Columbus Dispatch, Sacramento Bee și Atlanta Journal-Constitution.

Madsen este un membru al Society of Professional Journalists, Investigative Reporters and Editors (Societății Jurnaliștilor Profesioniști, Reporteri de Investigație și Editori), Association of Former Intelligence Officers (Asociația Foștilor ofițeri de informații) și membru al National Press Club (Clubul Național de Presă (din SUA)). Madsen spune că în 2001 i-a fost refuzat un permis de presă ca jurnalist de internet la prima inaugurarea a președintelui George W. Bush[6].

Reportaje și opinii[modificare | modificare sursă]

Gripa porcină din 2009 este creată de om[modificare | modificare sursă]

În 25 aprilie 2009, Madsen a sugerat că unii oficiali neidentificați de la Organizația Mondială a Sănătății precum și unii oameni de știință credeau că tulpina H1N1 din 2009 a noului virus al gripei porcine pare să fie produsă de programe militare americane[7][8].

Virusul mai târziu a fost declarat de către CDC a fi o combinație a patru virusuri diferite: gripă porcină din America de Nord, gripă aviară din America de Nord, gripă umană H1N1 și o tulpină de gripă porcină găsită în Asia și Europa. În timp ce nu se poate exclude faptul că virusul a fost creat într-un laborator de cercetare sau fabrică de vaccinuri, o altă explicație este că virusul este, conform unei predicții pe termen lung, rezultatul tehnicilor agricole moderne. Revista New Scientist a citat exemplul unei pandemii de gripă H1N2 în anii 1990 care a afectat numai porcii din Regatul Unit. Acest subtip de H1N2 a fost de asemenea, o rearanjarea ne-naturală (mixare) de tulpini porcine, aviare și umane.

Controversa originii lui Obama[modificare | modificare sursă]

Pe 9 iunie 2008 el a relatat că a fost găsit un certificat de naștere din Kenya al lui Barack Obama, Jr. datat 4 august 1961. Cu toate acestea, înregistrarea este o practică comună în țările africane ai căror cetățeni au familii cu străini[9][10]. Acest certificat de naștere a fost o piatra de temelie a Nașterii în Kenya (Kenyan Born) o parte din teoriile conspirației[11] privind eligibilitatea lui Obama de a fi președinte al Statelor Unite.[12]

Controlul israelian asupra CNN[modificare | modificare sursă]

El afirmă că în prezent membrii AIPAC și ai Mossadului israelian conduc rețeaua de televiziune CNN și îndeamnă pe cititorii săi să boicoteze CNN și agențiile sale de publicitate până când sunt concediați. El a început un proiect care se opune Israelului văzut ca o amenințare la adresa păcii mondiale[13].

Dâra misterioasă din Los Angeles[modificare | modificare sursă]

Wayne Madsen presupune că obiectul necunoscut descoperit de un elicopter al televiziunii KCBS în seara zilei de 8 noiembrie 2010, pe cerul din apropierea orașului Los Angeles ar fi dâra lăsată de o rachetă balistică lansată de un submarin nuclear chinez din clasa Jin.[14][15]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Spy Plane Standoff Arhivat în , la Wayback Machine., PBS Newshour, 3 aprilie 2001
  2. ^ Grieve, Tim (). „The Rove watch, through a looking glass; What does it all mean? Whatever you want it to”. Salon.com. Accesat în . 
  3. ^ Atlantic "A 9-11 Truther" Arhivat în , la Wayback Machine.
  4. ^ Wayne Madsen Report
  5. ^ Wayne Madsen - Jaded Tasks, page ix
  6. ^ "DC: It's Now a GOP-Com World". Wired. 2001-01-20. http://www.wired.com/politics/law/news/2001/01/41317. "Madsen says he made repeated calls and attempts to get the necessary credentials, so he could gain access to key inaugural events, with no luck"
  7. ^ Madsen, Wayne (). „New swine flu feared to be weaponized strain”. Online Journal. Arhivat din original (reprint) la . Accesat în .  Reprint from: „New swine flu feared to be weaponized strain” (fee required). WayneMadenReport.com. . 
  8. ^ Russia Today (1 aprilie 2009). Swine flu is a man made virus ?. http://www.youtube.com/watch?v=RnSX_jS0STA. Accesat la 28 aprilie 2009. „... to them it doesn't look like this is naturally occurring.” 
  9. ^ Madsen, Wayne (). „GOP dirty tricks machine readies a charge that Obama is not eligible to be president”. Online Journal. WayneMadenReport.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Dail, Gregory (). „Where in the world is Barack Obama's birth certificate? (Part Three)”. Orange County Conservative Examiner. Clarity Digital Group. 
  11. ^ Teorie a conspirației: Barack Obama s-ar fi născut în Kenya și nu avea dreptul sa fie președintele SUA
  12. ^ „Democrat: Obama's grandma confirms Kenyan birth”. WorldNetDaily. . Accesat în . 
  13. ^ Wayne Madsen Report
  14. ^ „Wayne Madsen: China Fired Missile Seen In Southern California”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ Blog american: Un submarin chinez a lansat racheta observata luni în California

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Jaded Tasks—Brass Plates, Black Ops & Big Oil: The Blood Politics of Bush & Co. (TrineDay, 2006) ISBN 0-9752906-9-X
  • America's Nightmare: The Presidency of George Bush II with John Stanton (Dandelion Books, 2003) ISBN 1893302296
  • Forbidden Truth: U.S.-Taliban Secret Oil Diplomacy, Saudi Arabia and the Failed Search for bin Laden (foreword) Jean-Charles Brisard, Guillaume Dasquie (Nation Books, 2002) ISBN 1560254149
  • Genocide and Covert Operations in Africa 1993-1999 (African Studies) (Edwin Mellen Press, 1999) ISBN 0773480021
  • Handbook of Personal Data Protection (New York: Macmillan Publishers Ltd, 1992) (reference book on international data protection law) ISBN 1561590460

Legături externe[modificare | modificare sursă]