Volsk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Volsk
Вольск
—  Oraș  —

Stemă
Stemă
Volsk se află în Rusia
Volsk
Volsk
Volsk (Rusia)
Poziția geografică
Volsk se află în Regiunea Saratov
Volsk
Volsk
Volsk (Regiunea Saratov)
Poziția geografică
Coordonate: 52°3′N 47°23′E ({{PAGENAME}}) / 52.050°N 47.383°E

Țară Rusia
Regiune Saratov
Raion municipal[*] Volski raion[*][[Volski raion (municipal district in Russia)|​]]
Atestare Modificați la Wikidata

Suprafață
 - Total148 km²
Altitudine90 m.d.m.

Populație (2002[1])
 - Total71,124 locuitori

Fus orarUTC+4
Cod poștal412900
Prefix telefonic84593

Prezență online
site web oficial Modificați la Wikidata

Volsk (ru. Вольск) este un oraș (din 1780) din Federația Rusă, centru administrativ al districtului Volsk din regiunea Saratov.

Situat pe malul drept al râului Volga, 147 km nord-est de Saratov. Populația - 64 347 persoane (pe baza datelor din 2015).

Din anul 2015 poartă numele Orașul de Gloria Muncii.

Geografia

Climatul orașului Volsk - temperat continental. Relieful orașului este neobișnuit, deluros. în orașul Volsk frumusețea munților cretacici din jur este păstrată, aproape din orice parte a orașului munții de cretă sunt vizibili, care în unele locuri sunt împăduriți. Există oportunități pentru o vacanță pe plajă de vară pe malul Volgăi și o vacanță de schi de iarnă în limitele orașului.

Orașul este situat în zona de stepă din regiunea Saratov în partea sa de nord-est. Volsk este situat pe malul drept al râului Volga, în valea adâncă, înconjurat de munții de cretă, se întinde de-a lungul râul Volga la aproximativ 10 kilometri.

Principalele minerale care se desfășoară în limitele orașului, sunt calcar, creta, argila, balon și nisip pentru industria cimentului.

Istoria

Volsk este fondat pe râul Volga la confluența râului Malykovka în Volga. Prima munțiune despre așezarea Malykovskaya datează din anul 1699. În secolul al XVII regele

Note[modificare | modificare sursă]