Victor Slav

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Victor Slav
Date personale
Născut (43 de ani)
București, România
Căsătorit cu
Bianca Drăgușanu (2013-2014)
Cetățenie România Modificați la Wikidata
OcupațieManechin, prezentator la Kanal D România, vedetă de televiziune
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Ani de activitate2001 - prezent
Prezență online

Victor Slav (n. 5 iunie 1980)[1] este un manechin și vedetă de televiziune din România. El este cunoscut după ce a fost amfitrion al emisiunii Frumusețe pe muchie de cuțit, difuzată pe Pro TV[2], co-prezentator al emisiunii Dansez pentru tine la postul Pro TV și fost prezentator de vreme la Știrile Pro TV.[3][4] Actualmente este prezentator al emisiunii Îmi place dansul! alături de Cristina Mihaela Dorobanțu de la postul Kanal D, unde a mai fost prezentator la Wowbiz, împreună cu Andreea Mantea și la Vulturii de noapte alături de Cătălin Cazacu și Giani Kiriță.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Victor Slav s-a născut în București, România, având o soră, Cătălina.[5] Obișnuia să se joace cu prietenii lui în Stoenești, Giurgiu[6] A descoperit pasiunea pentru modeling la vârsta de 17 ani, când participa la diverse concursuri locale pe care nu le-a câștigat.[7]

Debutul[modificare | modificare sursă]

Debutul l-a cunoscut la finele anului 2001 cu show-ul „Vara ispitelor”, unde acesta și prietenul său din copilărie, modelul Bogdan Vlădău, încercau să despartă femeile în pragul căsătoriei.[8] O altă emisiune, a fost „Seara Regăsirii”, pe care a prezentat-o alături de actorul Constantin Cotimanis și fiica acestuia.[9][10]

În anul 2006, Victor câștigă sezonul 2 a emisiunii concurs Dansez pentru tine alături de Carmen Stepan, versiunea românească a spectacolului Dancing with the Stars.[11]

A apărut în unul dintre videoclipurile trupei Andrè, jucându-l pe iubitul Andreei Antonescu.[12] Din 2009 a fost ales să prezinte varianta românească a emisiunii Extreme Makeover, numită „Frumusețe pe muchie de cuțit”, showul încercând să ajute prin chirurgie plastică femei sau bărbați, care au un aspect foarte neplăcut care le afectează viața socială, la finele fiecărei emisii, persoana era schimbată atât ca îmbrăcăminte, machiaj, și înfățișare.[13] Din 2008 prezintă vremea la ProTV.[14] A intrat în atenția presei, după ce s-a căsătorit cu vedeta și modelul TV, Bianca Drăgușanu.[15]

În anul 2017, Victor este prezentator al emisiunii WOWbiz de la Kanal D, alături de Andreea Mantea, înlocuindu-l pe Mădălin Ionescu.

În anul 2019, Victor Slav este moderatorul emisiunii Îmi place dansul! de la Kanal D, alături de Cristina Mihaela Dorobanțu.

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

În anul 2016, el a intrat în Partidul România Unită, candidând la Alegerile parlamentare din anul 2016.[16]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Dublaj (voce)[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Note
2014 Marea aventură Lego Superman Dublaj (voce vers.română)[17]
2014 Tarzan 3D Jim Porter Dublaj (voce vers.română)[18]
2016 Alisia, care știe totul Comisar Harlock Dublaj (voce vers. romana)

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ro Regionis.info. „Biografia lui Victor Slav”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ ro Group, Mediafax (). „Victor Slav prezinta "Frumusete pe muchie de cutit". Mediafax Group. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ en Channel, Youtube (). „Victor Slav - Romanian Weather Presenter”. Youtube Channel. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ ro Channel, ProTV (). „Victor Slav - Prezentatorul Meteo de la ProTV”. ProTV Team. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ ro Protv.ro. „Sora prezentatorului TV”. Accesat în . 
  6. ^ ro Magazine, Adevarul (). „Victor Slav: „Cred ca «sticla» nu m-a schimbat". Adevarul. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ ro „Victor Slav, despre cum e sa faci parte din Generatia cu cheia la gat si cum se agata in adolescenta”. Debarbati.ro. . Accesat în . 
  8. ^ ro „Victor Slav la 21 de ani, la "Vara ispitelor"! Cum ademenea femeile!”. Protvmagazin.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Cotimanis si fiica lui prezinta "Seara regasirii". Libertatea.ro. Accesat în . 
  10. ^ ro „Victor Slav - Despre frumusete si increderea in sine | Romania Libera”. Romanialibera.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ ro „FOTO Retrospectiva: câstigatorii „Dansez pentru tine" din 2006 pâna în prezent”. adevarul.ro. Accesat în . 
  12. ^ „Andre - Am sa-mi fac de cap (Official Music Video 2000)”. AndreeaBalanTV, canal Youtube al Andreei Bălan. Accesat în . 
  13. ^ ro "Frumusete pe muchie de cutit", o noua emisiune marca ProTv!”. Stirileprotv.ro. . Accesat în . 
  14. ^ ro „Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile!”. Stirileprotv.ro. . Accesat în . 
  15. ^ ro Autor: Cristi Dobre. „VIDEO! Victor Slav vrea sa divorteze! Bianca Dragusanu si Adrian Cristea si-au petrecut weekend-ul la Paris! S-au intors in tara cu avioane diferite | WOWBiz”. Wowbiz.ro. Accesat în . 
  16. ^ http://www.gandul.info/politica/victor-slav-a-intrat-in-politica-partidul-in-care-s-a-inscris-ca-sa-lupte-pentru-o-cauza-15969509.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  17. ^ ro Magazine, ONE (). „(P) Primul film construit din caramizi LEGO®”. ONE Magazine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ ro „Victor Slav ii da voce unui aventurier singuratic in animatia Tarzan 3D - Stiri - CineFan - Filme noi online 2012”. Cinefan.ro. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]