Varsseveld

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Varsseveld
Varsseveld
Provincie: Gelderland
Coordonate: 51°56′N 6°27′E ({{PAGENAME}}) / 51.933°N 6.450°E
Locuitori: 6.000
Localizare: Olanda

Varsseveld( în olandeză Varsseveld ) este un oraș în municipalitatea Oude IJsselstreek în provincia Gelderland, Olanda. Varsseveld cu o populație de 5800 locuitori este centrul administrativ al municipalității Wisch.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Numele Wazovelde, vechiul nume al Varsseveld , a fost dat pentru prima oară în anul 823. Probabil Varsseveld a fost locuit cu mult înainte. În Vennebulten (lângă Varsseveld) au fost descoperite urme ale vechilor locuitori care aveau activitate principală vânătoarea. De asemenea s-au descoperit care de transport cu cai sau cu boi(care erau foarte nesigure datorită jafurilor). Din epoca romană, aici s-au descoperit monezi cu Antonius Pius (138-161). În prezent aici se află Grota Sfântului Laurențiu(San Lorenzo (Laurentius en latín)- unul din cei șapte diaconi romani), dedicată acestuia în 1556. De asemenea se regăsește vechea clădire a primăriei Wisch. Pe 1 ianuarie2005 , Wisch s-a unit cu municipalitatea Gendringen formând noua municipalitate Old IJsselstreek. În cel de-al doilea război mondial , orașul a prestat un puternic suport rezistenței, ai cărei susținători au ajutat comunitatea evreiască. Pentru soldații căzuți la datorie , a fost ridicat un monument între Aaltenseweg și Entinkweg.

Economie[modificare | modificare sursă]

În oraș, printre altele , se află o fabrică de brânză , fabrici ale companiilor: Lundia, Svedex. Trenul este mijlocul de transport public principal. În oraș sunt construite două mori de cereale cu care se produce făină.

Personalități născute aici[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Varsseveld