Valentina Monetta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Valentina Monetta

Valentina Monetta
Date personale
Nume la naștereValentina Monetta
Născută (49 de ani)
Città di San Marino, San Marino Modificați la Wikidata
Cetățenie San Marino Modificați la Wikidata
OcupațieCântăreață
Activitate
Origine San Marino
Gen muzicalPop Jazz
Ani de activitate2000-prezent
Interpretare cuTiberio , Parafunky
Prezență online

Valentina Monetta (născută la 1 martie 1975) este o cântăreațâ cunoscută în San Marino. Ea a reprezentat San Marino la Eurovision 2012, 2013, 2014 și 2017.

Viață și activitatea muzicală[modificare | modificare sursă]

Prima s-a trupă în care a activat se numea Tiberio.În cadrul acestei trupe și-a descoperit pasiunea pentru muzica jazz ,R&B,Soul și jazz acid. După trupa Tiberio a activat în trupa Hip-hop Parafunky.A început parteneriatul cu Monica Giacomobono , iar în anul 2002 lansează piesa Sharp . A continuat apoi colaborările cu mai mulți interpreți : Vanessa J ,Marcello Sutera, Nicola Peruk . În anul 2007 a depus melodia Se Non Ci Sei Tu pentru a fi aleasă sa reprezinte San Marino în Concursul Muzical Eurovision 2008 , însă nu a fost selectată.

Eurovision 2012[modificare | modificare sursă]

Pe data de 14 Martie 2011 SMRTV , au anunțat că Valentina Monetta , va reprezenta San Marino în Concursul Muzical Eurovision 2012 . Iar melodia a fost aleasă pe 14 Martie Facebook Uh,Oh,Oh urma să reprezinte țara în concurs. Melodia a fost descalificată pe motivul că face trimitere drept , spre rețeaua de socializare Facebook , SMRT trebuind astfel să schimbe versurile melodiei sau să aleagă altă melodie nu mai târziu de 23 Martie . O altă verisune a melodiei numită The Social Network Song a fost prezentată , fiind aceptata de către EBU. Valentina a primit 31 de puncte în semifinală , ocupân locul 14.Nu s-a calificat în finală însă a obținut cel mai bun punctaj în concurs , pe care San Marino la avut vreodată din 2008.

Eurovision 2013[modificare | modificare sursă]

Pe 30 Ianuarie 2013 a fost anunțat de către SMRTV faptul că Valentina v-a reprezenta din nou țara la Eurovision , cu melodia Crisalide compusă de Ralph Siegel. Valentana a ocupa locul 11 în Semifinala necalificându-se în finala .Dar a avut cel mai bun loc ocupat de San Marino , și cele mai multe puncte.

Eurovision 2014[modificare | modificare sursă]

SMRTV a anunțat ca Valentina va reprezenta pentru a treia oara țara , cu melodia Maybe. In 2014, Valentina a participat cu melodia Maybe si a obtinut locul 24 cu 14 puncte.

Legături externe[modificare | modificare sursă]


Premii și realizări
Predecesor:
Senit
cu "Stand By"
San Marino la Concursul Muzical Eurovision
2012, 2013, 2014
Succesor: