Utilizator:Pompier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Serviciu de pompieri

În România serviciile de pompieri sunt profesioniste, voluntare, publice ori private.


Despre servicii[modificare | modificare sursă]

Serviciile de pompieri sunt organizate în serviciile de urgență profesioniste și voluntare Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; nume invalid, e.g. prea multe nume.


Serviciile de urgență profesioniste funcționează în subordinea Inspectoratului General, potrivit reglementărilor specifice.

Serviciile voluntare pentru situații de urgență (S.V.S.U.) funcționează în cadrul primăriilor activitate condusă de primar prin consiliile locale iar la operatorii economici și instituțiile, care desfășoară activități cu risc de incendiu sunt servici private pentru situații de urgență constituite și organizate potrivit legii.

Serviciile de urgență voluntare/private sunt structuri specializate, altele decât cele aparținând serviciilor de urgență profesioniste, organizate cu personal angajat și/sau voluntar, în scopul apărării vieții, avutului public și/sau a celui privat împotriva incendiilor și a altor calamități, în sectoarele de competență stabilite cu avizul inspectoratelor.

Serviciile de urgență voluntare au în structură compartiment sau specialiști pentru prevenirea incendiilor, care pot fi și cadre tehnice specializate cu atribuții în domeniul p.s.i., formații de intervenție, salvare și prim ajutor, precum și, după caz, ateliere de reparații și de întreținere.

Note[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Ordinul M.A.I. nr. 718 din 30 iunie 2005 - Criterii de performanta privind structura organizatorică și dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgenta din România, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 636 din 20 iulie 2005
  • Ordinul M.A.I. nr. 195 din 20 aprilie 2007 privind modificarea și completarea Ordinul M.A.I. nr. 718 din 30 iunie 2005, Criteriilor de performanta privind structura organizatorică și dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgenta publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 288 din 2 mai 2007