Utilizator:AdiJapan/Priorități

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Cele de mai jos reprezintă părerea mea despre ce este important în Wikipedia. Vă rog să nu modificaţi conţinutul acestei pagini. Dacă doriţi să comentaţi afirmaţiile de aici o puteţi face pe pagina de discuţii asociată. — AdiJapan  21 iunie 2007 13:29 (EEST)

Priorităţile Wikipediei[modificare | modificare sursă]

În opinia mea, priorităţile Wikipediei sînt, în ordine:

1. Wikipedia trebuie să respecte legile, orice obiect de activitate ar avea şi oricum va evolua acesta în timp.

Acest punct se referă la legea drepturilor de autor, afirmaţiile care se fac despre diverse personalităţi, comportamentul utilizatorilor etc.

2. Wikipedia trebuie să ofere cititorilor articole cu informaţii de calitate.

Articolele trebuie să fie obiective, corecte, cu detalii pînă la un nivel suficient pentru o bună înţelegere a subiectului şi cu trimiteri spre surse cu informaţii suplimentare.

3. Wikipedia trebuie să ofere contribuitorilor un mediu de lucru favorabil.

Contribuitorii au nevoie de o atmosferă constructivă în care să se poată concentra pe scrierea de articole bune. Un mediu de lucru prielnic este de natură să atragă un număr din ce în ce mai mare de noi contribuitori.

Eu cred că toată activitatea noastră la Wikipedia trebuie să se subordoneze acestor priorităţi. Aici intră politica oficială, liniile de îndrumare, conţinutul articolelor, atitudinea faţă de vandali, modul de rezolvare a conflictelor etc.

Pe scurt: legalitate, calitate, eficacitate.