USS Enterprise (NCC-1701-A)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Format:Db-multiple

Pentru alte sensuri, vedeți USS Enterprise.

Cea de a doua nava Federației care poarta numele de USS Enterprise.[necesită citare]

Sub comanda a retrogradat recent căpitanul James Kirk, nava a fost lansat în 2286, după ce Kirk și echipajului salvat Pamantul de la o sondă extraterestră.

În 2287, nava a fost curând chemat în serviciu pentru a aborda un incident ostatic pe Nimbus III. Acolo, Enterprise a fost deturnat de Zelotul Vulcan, Sybok, și dus la Sha Ka Ree, o planeta dincolo de Marea Bariera care presupune că a fost acasă la Dumnezeu.

În timp ce în orbită de Sha Ka Ree, Enterprise a fost angajat de către căpitanul Klaa și a lui Bird-de-prada. Înainte de a scăpa atât extraterestru de pe planeta care prezintă ca "Dumnezeu" și mânia lui, Intreprindere a tras o torpilă de fotoni pe locația străinului, cumpararea astfel timp de Kirk, Spock și McCoy să scape.

În 2293, cu o oarecare rezistenta de la Kirk, dar, la îndemnul de Spock, nava a fost trimis pentru a escorta Klingoniană cancelarului Gorkon la o conferință de pace pe Pamant. În timpul misiunii, Gorkon a fost asasinat, iar negocierile de pace au fost anulate.

Ulterior, echipajul Enterprise s-au dovedit esențiale pentru succesul summit-ului de la reprogramate Khitomer, prin salvarea Kirk și McCoy de la colonia penală, Rura Penthe, învingându-și generalul Chang la bordul lui Bird-a-Prey, care ar putea trage în timp ce ascuns.

În urma evenimentelor de la Khitomer, nava a fost programată pentru dezafectare.

sursa http://www.startrek.com/database_article/enterprise-a