Twitch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Twitch.tv
Tip de afacereservicii de streaming
Fondat  Modificați la Wikidata
Țara de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)Amazon.com
Fondator(i)Emmett Shear[*][[Emmett Shear (om de afaceri american)|​]]
Kyle Vogt[*][[Kyle Vogt (inginer american)|​]]
Michael Seibel[*][[Michael Seibel (American businessperson (1982-))|​]]
Justin Kan[*][[Justin Kan (American internet entrepreneur)|​]]  Modificați la Wikidata
URLwww.twitch.tv
ComercialDa
ÎnregistrareOptional
Lansat6 iunie 2011; acum 12 ani (2011-06-06)
Statusul curentActive

Twitch, de asemenea Twitch.tv sau TwitchTV, este o platformă de streaming în timp real a videourilor legate de jocuri video, în special a celor de la eveninmentele de e-sports.

Până în 2015, Twitch avea peste 1,5 milioane de emisiuni și 100 de milioane de spectatori pe lună.[1] Începând cu 2017, Twitch a rămas principalul serviciu de transmisie video în direct pentru jocuri video din SUA și a avut un avantaj față de jocurile transmise pe YouTube.[2][3] În luna mai 2018, acesta avea 2,2 milioane de radiodifuzori lunar și 15 milioane de utilizatori activi zilnic, cu aproximativ un milion de utilizatori concurenți în medie.[4][5] În mai 2018, Twitch avea peste 27.000 de canale partenere.[4][6]

Conform ultimelor statistici din 31 Octombrie 2022 cel mai mare creator Roman din Romania este Faiar Silviu.[necesită citare]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Sarah Needleman (). „Twitch's Viewers Reach 100 Million a Month”. Wall Street Journal. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Perez, Sarah. „Twitch's concurrent streamers grew 67% in Q3, as YouTube Gaming declined”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Coldewey, Devin. „Streamers flock to YouTube Live, but the money (and crowd) is still at Twitch”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ a b „55 Amazing Twitch Stats and Facts”. DMR. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Perez, Sarah. „Twitch solidifies its lead with viewership up 21% in Q1, while YouTube Gaming drops”. TechCrunch. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Audience | Twitch Advertising”. twitchadvertising.tv. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]