Tron: Uprising

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tron: Uprising
GenCyberpunk
Acțiune
Science fiction
Creator(i)Steven Lisberger
Bonnie MacBird
(characters)
Dezvoltator(i)Edward Kitsis
Adam Horowitz
Regizor(i)Charlie Bean
VociElijah Wood
Bruce Boxleitner
Mandy Moore
Emmanuelle Chriqui
Nate Corddry
Lance Henriksen
Paul Reubens
Reginald VelJohnson
Fred Tatasciore
Compozitor temă muzicalăJoseph Trapanese[*][[Joseph Trapanese (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)engleză
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade18 (7 aired) (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Charlie Bean
Producător(i)Edward Kitsis
Adam Horowitz
Perioadă de difuzareaprox. 21-31 min.
Companie(i) de producțieSean Bailey Productions
Disney Television Animation
Disney XD Original Productions
Polygon Pictures
Difuzare
Canal originalDisney XD
Difuzare originală  (2012-06-07) –
prezent
Cronologie

Tron: Uprising este un serial de televiziune science fiction, parte a francizei Tron. A avut premiera pe canalul TV Disney XD în Statele Unite la 7 iunie 2012.[1][2] Este regizat de Charlie Bean, care este și producător executiv. Edward Kitsis, Adam Horowitz și Justin Springer sunt consultanți de producție.[3] Acțiunea serialului are loc între filmele Tron și Tron: Legacy. A fost anunțat un total de 18 episoade pentru primul sezon.[4]

Episoade[modificare | modificare sursă]

Nr. în
serial
Nr. în
sezon
Titlu Regia Scenariu Premiera (în SUA) Cod
producție
Audiență SUA
(milioane)
11 „Beck's Beginning” Charlie BeanEdward Kitsis & Adam Horowitz  (2012-05-18) (Disney Channel)[4]1011.79 (Disney Channel)[5]

După ce e martor la moartea prietenilor săi din cauza armatei de ocupație trimisă de Clue, un tânăr program numit Beck se ridică împotriva conducerii lui Clue.

Note: Episodul a avut premiera la Disney Channel și a fost distribuit pe Disney XD on Demand, YouTube, Facebook, iTunes ca un episod preludiu și a fost inițial produs ca o microserie cu 10-segmente înainte de a se lua decizia de a fi prezentat într-o singură piesă. 
22 „The Renegade, Part 1” Charlie BeanEdward Kitsis & Adam Horowitz  (2012-06-07)1020.58[6]
În timp ce Tron îl antrenează pe Beck, Beck începe să se îndoiască că el are abilități de învățare suficiente pentru a-l învinge pe Clu. În timp ce încearcă să scape de securitate, Beck cade într-un transportor-închisoare și ajunge la jocuri. Între timp, Zed este păcălit de o femeie pe nume Perl, care nu vrea decât să fure tot ce e rar. 
33 „The Renegade, Part 2” Charlie BeanEdward Kitsis & Adam Horowitz  (2012-06-14)1030.37[7]
În timp ce Mara colaborează cu Zed pentru a găsi bicicleta rară a Șefului lor, Beck trebuie să găsească o cale pentru a-l scăpa pe prietenul său de la sentința la moarte și să permită rezistenței să găsească noi recruți. 
44 „Blackout” Charlie BeanEdward Kitsis & Adam Horowitz  (2012-06-21)1040.54[8]
Beck trebuie să distrugă o platformă de săpături înainte ca aceasta să provoace prea multe pene de curent care ar destabiliza Rețeaua și ar amenința existența orașului Argon. Beck este nevoit să intre prin tuneluri pentru a atașa un explozibil la platformă, lucrurile se complică deoarece are loc și o cursă de biciclete prin aceste tuneluri. 
55 „Identity” Charlie BeanBill Wolkoff  (2012-06-28)1050.38[9]
Memoria lui Beck cedează după ce discul său de identitate este furat; el și Tron trebuie să-l găsească înainte ca altcineva să citească datele și să afle că Beck este Renegatul. 
66 „Isolated” Charlie BeanAndré Bormanis  (2012-07-05)1060.36[10]
Beck fură un cub de date cu operațiunile armatei lui Tesler. Când Paige îl urmărește pe Renegat, amândoi se prăbușesc pe o insulă. Din cauza prăbușirii aeronavei lui Beck codul insulei începe să se dezintegreze. Beck și Paige încearcă să lucreze împreună pentru a scăpa cu viață de pe insula care dispare în apă. Paige își aduce aminte de Quorra și de evenimentele care au făcut să se înroleze în armata lui Tesler. 
77 „Price of Power” Charlie BeanAdam Nussdorf  (2012-07-12)1070.35[11]
88 „Scars, Part 1”[12][13] Charlie BeanTBA108
99 „Scars, Part 2”[12][13] Charlie BeanTBA109

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Lewis Wallace (). „Disney Plans Tron: Uprising Animated Show”. Wired (magazine). Accesat în . 
  2. ^ „预告片:创-崛起”. TV Fantasy. Accesat în . 
  3. ^ Michael Schneider (). „Disney XD orders 'Tron: Legacy' toon”. Variety (Magazine). Accesat în . 
  4. ^ a b Graser, Marc (). 'Tron: Uprising' nurses a franchise”. Variety. Accesat în . 
  5. ^ Kondolojy, Amanda (). „Friday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Sportscenter', 'Common Law', 'Fairly Legal', 'Storage Wars' & More”. TV By the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Futon Critic Staff, The (). „Thursday's Cable Ratings: Another 11 Million for Heat/Celtics Semi-Finals on ESPN”. TheFutonCritic.com. Accesat în . 
  7. ^ Futon Critic Staff, The (). „Thursday's Cable Ratings: "Burn Notice" Tops Viewers, "Swamp People" Takes Demos”. TheFutonCritic.com. Accesat în . 
  8. ^ Ratings - Thursday's Cable Ratings: "Swamp People," "Burn Notice" Take Top Honors | TheFutonCritic.com, www.thefutoncritic.com 
  9. ^ „Thursday's Cable Ratings: "Anger Management" Opens on Top for FX”. The Futon Critic. The Futon Critic Staff. . Accesat în . 
  10. ^ „Thursday's Cable Ratings: "Anger Management" Opens on Top for FX”. The Futon Critic. The Futon Critic Staff. . Accesat în . 
  11. ^ „Thursday's Cable Ratings: "Anger Management" Opens on Top for FX”. The Futon Critic. The Futon Critic Staff. . Accesat în . 
  12. ^ a b "Scars" Preview”. 
  13. ^ a b Graham, Bill. „Tron truly angry”. Arhivat din original la 2012-07-16. Accesat în 7/16/2012.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]