Transformers: Prime

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Transformers Prime)
Transformers: Prime
Gen
Dezvoltator(i)
Voci
Compozitor temă muzicalăBrian Tyler
Temă muzicală de început"Transformers Prime"
Temă muzicală de sfârșit"Transformers Prime"
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade65 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)
  • Roberto Orci
  • Alex Kurtzman
  • Jeff Kline
  • Stephen Davis
Perioadă de difuzare22 de minute
Companie(i) de producție
Difuzare
Canal originalThe Hub
Difuzare originală  (2010-11-29) –
 (2013-07-26)
Cronologie
Seriale similareTransformers: Robots in Disguise (2015–2017)
Transformatorii: Salvatorii (2012–2016)

Transformers Prime este un serial de animație pe computer originar din Statele Unite ale Americii. Desenul animat a avut premiera în Statele Unite pe canalul The Hub pe data de 29 noiembrie 2010 și s-a încheiat pe 26 septembrie 2013, povestea serialului fiind încheiată de filmul Transformers: Prime: Ascensiunea Predaconilor. A fost produs de K/O Paper Products, Darby Pop Productions și Hasbro Studios și animat la Digitalscape și Polygon Pictures.

Serialul a fost succedat de Transformers: Robots in Disguise pe 26 martie 2015. Transformatorii: Salvatorii, care există în același univers cu Prime și Robots in Disguise, a durat între 2012 și 2016.

Premiera în România a fost pe 9 ianuarie 2012 pe canalul Cartoon Network.

Prezentare generală[modificare | modificare sursă]

În orașul Jasper, din Nevada, trei copii, Jack Darby, Miko Nakadai și Raf Esquivel sunt accidental implicați într-un război dintre niște roboți enormi care se pot transforma în vehicule, numiți Autoboți. Aceștia sunt luați către baza Autoboților, unde liderul Autoboților, Optimus Prime, le explică faptul că el și echipa sa formată din Arcee, Ratchet, Bulkhead și Bumblebee sunt organisme robotice autonome de pe planeta Cybertron și că au purtat un război împotriva lui Megatron și a Decepticonilor. Între timp, Megatron se întoarce după un exil de trei ani, aducând cu el Energon negru, o substanță capabilă sǎ învie Cybertroneni morți și plănuiește să-și constituie o vastǎ armată de cybertronieni nemorți.

După moartea lui Megatron cauzată de explozia Space Bridge-ului, Starscream se autoproclamă drept noul lider al Decepticonillor. Însă, într-un timp, Megatron se întoarce și îl pedepsește aspru pe Starscream pentru acțiunile sale. Pe parcurs, Jack, Miko și Raf au o legătură mai apropiată cu Autoboții. De asemenea,apar noi caractere: Autobotul Wheeljack, Decepticonii Airachnid, Knock-Out, Breakdown, Makeshift și Skyquake, precum și gruparea teroristă M.E.C.H. La finalul sezonului, Autoboții formează o alianță cu Megatron, când Pământul este amenințat de anticul și rǎuvoitorul Unicron.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Autoboți[modificare | modificare sursă]

  • Optimus Prime este liderul Autoboților și deținătorul Matricei Conducătorului. Este înțelept și foarte curajos, însă își controlează emoțiile și sentimentele. Se transformă într-un camion, similar cu ce se transformă în filmele Transformers regizate de Michael Bay.
  • Arcee este o femelă Autobot ce se transformă într-o motocicletă albastrǎ cu roz. Ea este gardianul Autobot al lui Jack Darby și este cea mai agilă dintre Autoboți. A fost traumatizată de moartea partenerului ei, Tailgate și mai târziu de moartea următorului ei partener, Cliffjumper. Este singurul caracter care apare în toate episoadele.
  • Bumblebee este un cercetaș Autobot ce se transformă într-un Chevrolet Camaro, similar cu cel din filme. Nu poate vorbi, comunicând prin sunete electronice. Este partener cu Raf Esquivel, fiind singurul om care-i poate înțelege limbajul.
  • Bulkhead este un Autobot ce se transformă într-un SUV mare și verde. Este partenerul și protectorul lui Miko Nakadai, dar și neîndemânatic, stricând de obicei obiectele de care Ratchet are nevoie.
  • Ratchet este medicul echipei Autoboților ce se transformă într-o ambulanță albă cu roșu. Este, se pare, comandantul secund al echipei,deși preia comanda de fiecare dată când Optimus Prime nu este în jur. Este prieten foarte bun cu Optimus și este foarte morocănos.
  • Wheeljack este cel mai bun prieten al lui Bulkhead de pe Cybertron și un maestru în a mânui sabia. De obicei,Bulkhead i se adresează cu numele de "Jackie". El este un autobot libertin caruia ii place sa se lupte pe cont propriu pentru ca asa spune el ca este mult mai usor.
  • Cliffjumper este partenerul lui Arcee ce se transformă într-un Dodge Challenger roșu. A fost capturat și ucis de Starscream în primul episod, iar apoi înviat de Megatron prin Energonul negru și tăiat în jumătate tot de acesta.
  • Tailgate este un membru al Echipei Delta și partenerul original al lui Arcee de pe Cybertron. A fost ucis de către Airachnid de față cu Arcee, traumatizând-o.
  • *Smokescreen* apare aproape de finalul sezonului doi și îl salvează pe Optimus din fosta lor bază distrusa de către decepticoni, daca ar fi sa ne luam dupa actiunile din sezonul trei, il putem considera urmasul lui Optimus Prime.

Decepticoni[modificare | modificare sursă]

  • Megatron este liderul Decepticonilor ce se transformă într-un jet cybertronian, similar cu cel din filmele Transformers regizate de Michael Bay. El consideră că formele de viață de pe Pământ sunt inferioare lui.In trecut, el și Optimus Prime au fost prieteni,dar asta a durat puțin, deoarece idealurile lui Megatron au fost corupte de război, devenind un tiran.
  • Starscream este comandantul secund al Decepticonilor ce se transformă într-un avion gri-argintiu F-16 Fighting Falcon. Arată respect pentru stăpânul său, însă așteaptă o șansă ca să-l ucidă pe Megatron pentru a prelua el comanda asupra Decepticonilor. Într-un timp, Starscream devinine independent. Într-un sfârșit își dă seama ca el nu are structura potrivita pentru a fi liderul Decepticonilor .
  • Soundwave este un Decepticon spion și îi este foarte loial lui Megatron, neavând încredere în Starscream, deși pretinde că îl ajută și îi ascultă comenzile.Poate vorbi, dar alege să nu faca asta, înregistrând informații în loc. Se transformă într-un avion albastru MQ-9 Reaper.
  • Knock Out este medicul egomaniac al Decepticonilor ce se transformă într-un Aston Martin DBS V12. Deși este medic, mai mult îi pasă de el decât de treburile medicale. El a fost adus pe nava de Starscream pentru al ajuta pe Megatron să își revină. Knock Out este un adept al aventurilor bazate pe caii putere. Arma lui preferată este electroșocul.
  • Breakdown este prietenul lui Knock Out și a avut o istorie cu Bulkhead,fiind cel mai mare inamic al său. El a fost omorat de Airachnid, lasandu-l pe Knockout singur, incercand sa nu arate ca îi pasă.
  • Airachnid este un Decepticon ce seamănă cu un păianjen și a traumatizat-o pe Arcee ucigându-i partenerul în fața propriilor săi ochi. I-a părăsit pe Decepticoni, însă s-a întors din nou alături de Megatron, discreditându-l pe Starscream.
  • Skyquake este un Decepticon ce a rămas în stază pe Pământ, până când l-a eliberat Starscream. Este foarte loial lui Megatron, chiar și atunci când Starscream i-a declarat că Megatron este mort. Se transformă într-un avion F-35 Lightning ‖, după ce i-a scanat avionul pe care agentul Fowler îl pilota în timpul unei lupte pe care o avea împotriva lui Optimus și Bumblebee. A fost distrus de Bumblebee. Starscream l-a înviat prin Energonul Negru.
  • Makeshift este un Decepticon ce este capabil să ia orice formă, înlocuindu-l pe Wheeljack pentru a afla locația bazei Autoboților, acest scop neputându-l atinge.
  • Dreadwing este un Decepticon care a apărut în sezonul 2, el fiind fratele lui Skyquake, și a fost ucis de către Megatron după ce a încercat să-l rănească pe Starscream ca furie pentru ca acesta i-a omorat fratele.
  • Vehiconii sunt soldați Decepticoni care se transformă ori în avioane spațiale, mașini de culoare mov.
  • Predaking este de fapt un Predacon în care se poate transforma într-un dragon robot.
  • Scourge este al doilea Predacon în care se poate transforma în celălalt dragon.ca

Oameni[modificare | modificare sursă]

  • Jackson "Jack" Darby este un băiat de 16 ani și personajul principal uman din serie.vAccidental a întâlnit-o pe Arcee în forma ei de motocicletă și a fost introdus în războiul Cybertronian drept un aliat puternic. A fost ales să fie protectorul Cheii Vectorului Sigma. Formează o foarte bună prietenie cu Arcee.
  • Miko Nakadai este o fată de origine japoneză în vârstă de 15 ani care este foarte aventuroasă și îndrăzneață, urmându-i pe Autoboți în situații periculoase. Ea este prietenă foarte apropiată cu Bulkhead.
  • Rafael "Raf" Esquivel este un băiat de 12 ani care este expert în calculatoare. Provine dintr-o familie mare, adesea nefiind observat, ajungând să fie foarte apropiat de Bumblebee. Este singurul om care poate să înțeleagă limbajul lui Bumblebee.

Monștrii[modificare | modificare sursă]

  • Memphiles este monstrul care arată ca și Shadow .
  • Iblis este monstrul de foc sau de lava.

Este cel mai de temut soldat al echipei și nu îi place de Megatron și de Unicron.

  • Drak Gia este monstrul sau șeful secund după Chaos.
  • Chaos este șeful cel mare al Echipei Mostros.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera originală Premiera în România # Titlu român Titlu original
PRIMUL SEZON
29.11.2010 09.01.2012 01 Forțele întunericului Darkness Rising
30.11.2010 10.01.2012 02
01.12.2010 11.01.2012 03
02.12.2010 12.01.2012 04
03.12.2010 13.01.2012 05
11.02.2011 16.01.2012 06 Maeștri și discipoli Masters & Students
18.02.2011 17.01.2012 07 Fiare vechi Scrapheap
25.02.2011 18.01.2012 08 Afaceri murdare Con Job
04.03.2011 19.01.2012 09 Convoiul Convoy
11.03.2011 20.01.2012 10 Deus Ex Machina Deus Ex Machina
09.04.2011 23.01.2012 11 Metale și viteză Speed Metal
16.04.2011 24.01.2012 12 Prădători Predatory
30.04.2011 25.01.2012 13 Minte bolnavă Sick Mind
07.05.2011 26.01.2012 14 Scos din minte Out of His Head
14.05.2011 27.01.2012 15 Zona de umbră Shadowzone
18.06.2011 30.01.2012 16 Operațiunea Breakdown Operation: Breakdown
25.06.2011 31.01.2012 17 Intersectări Crisscross
09.07.2011 01.02.2012 18 Atracție metalică Metal Attraction
16.07.2011 02.02.2012 19 La limită Rock Bottom
23.07.2011 03.02.2012 20 Parteneri Partners
07.08.2011 06.02.2012 21 Prea multă informație T.M.I.
14.08.2011 07.02.2012 22 Mai puternic, mai rapid Stronger, Faster
21.08.2021 08.02.2012 23 Unul va pieri One Shall Fall
29.09.2011 09.02.2012 24 Unul va învinge One Shall Rise
03.10.2011 10.02.2012 25
04.10.2011 13.02.2012 26
SEZONUL 2
18.02.2012 12.10.2012 27 Orion Pax Orion Pax
25.02.2012 19.10.2012 28
03.03.2012 26.10.2012 29
10.03.2012 05.11.2012 30 Operațiunea Bumblebee Operation Bumblebee
17.03.2012 06.11.2012 31
24.03.2012 07.11.2012 32 Forță oarbă Loose Cannons
31.03.2012 08.11.2012 33 Foc încrucișat Crossfire
07.04.2012 09.11.2012 34 Răzbunătorul Prime Nemesis Prime
14.04.2012 12.11.2012 35 Interogatoriul Grill
21.04.2012 13.11.2012 36 Armada Armada
28.04.2012 14.11.2012 37 Minte zburătoare Flying Mind
05.05.2012 15.11.2012 38 Vizibilitate în tunel Tunnel Vision
12.05.2012 16.11.2012 39 Triangulație Triangulation
19.05.2012 11.02.2013 40 Triaj Triage
26.05.2012 12.02.2013 41 Toxicitate Toxicity
24.08.2012 13.02.2013 42 Rănit Hurt
31.08.2012 14.02.2013 43 O fantomă din trecut Out of the Past
07.09.2012 15.02.2013 44 Noul recrut New Recruit
14.09.2012 18.02.2013 45 Factorul uman The Human Factor
21.09.2012 19.02.2013 46 Moștenirea Legacy
28.09.2012 20.02.2013 47 Alfa și Omega Alpha/Omega
05.10.2012 21.02.2013 48 Lovituri grele Hard Knocks
12.10.2012 22.02.2013 49 Operațiuni interne Inside Job
19.10.2012 25.02.2013 50 Tocmeală Patch
26.10.2012 26.02.2013 51 Regenerare Regeneration
02.11.2012 27.02.2013 52 Clipa întunecată Darkest Hour
SEZONUL 3 - VÂNĂTORII DE FIARE
22.03.2013 02.09.2013 53 Darkmount NV Darkmount, NV
29.03.2013 03.09.2013 54 Împrăștiați Scattered
05.04.2012 04.09.2013 55 Prada Prey
12.04.2012 05.09.2013 56 Insurecție Rebellion
17.05.2013 06.09.2013 57 Proiect Predacon Project Predacon
24.05.2013 09.09.2013 58 Ierarhie Chain of Command
31.05.2013 10.09.2013 59 Plus unul Plus One
07.06.2013 11.09.2013 60 Setea Thirst
28.06.2013 12.09.2013 61 Evoluție Evolution
05.07.2013 13.09.2013 62 Minus unu Minus One
12.07.2013 16.09.2013 63 Putere de convingere Persuasion
19.07.2013 17.09.2013 64 Sinteză Synthesis
27.07.2013 18.09.2013 65 Impas Deadlock
FILM
04.10.2013 F1 Transformers Prime: Ascensiunea Predaconilor Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising

Legături externe[modificare | modificare sursă]