Tomb Raider Chronicles

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tomb Raider Chronicles

Dezvoltator(i)Core Design[*][[Core Design (British video game developer)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Eidos Interactive
Suntendy Interactive Multimedia Co.,Ltd.[*][[Suntendy Interactive Multimedia Co.,Ltd. |​]]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam
Humble Store[*][1]  Modificați la Wikidata
Compozitor(i)Peter Connelly  Modificați la Wikidata
SerieTomb Raider  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows[2]
PlayStation[2]
Dreamcast
Classic Mac OS  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijoc de acțiune-aventură  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer[3]  Modificați la Wikidata
MediaCD-ROM
distribuire digitală  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGIPEGI 12[*][[PEGI 12 (PEGI video game content rating - formerly "PEGI 11" in Finland)|​]]  Modificați la Wikidata
USKUSK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating: suitable only for persons aged 12 years and over)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]]  Modificați la Wikidata

Tomb Raider Chronicles (în traducere Jefuitoarea de Morminte:Cronicile) este al cincilea joc din seria clasică Tomb Raider.

Povestea începe câteva zile după The Last Revelation. Corpul neînsuflețit al Larei nu a fost niciodată găsit, toți cunoscuții ei sunt convinși că a murit. După ceremonia de înmormântare trei personaje importante din viața ei - Charles Kane, Winston și preotul Dunstan - încearcă să își amintească o întâmplare cu Lara. Jocul este format din patru părți diferite, fiecare fiind una din aceste povești.

Prima parte este povestită de Winston și are loc la Roma, aceste nivele fiind create în stilul clasic Tomb Raider. Aici îi reîntâlnim pe Larson și Pierre, oamenii Natlei din Tomb Raider I. Lara vrea să cumpere piatra Mercurului de la Larson și Pierre, dar cei doi vor să îi ia și banii și piatra. Lara își da seama de intențiile lor și se hotărăște să fure piatra. Cu ajutorul acestei pietre și a următoarelor pietre ce le va găsi de-a lungul povestii, Lara reușește sa pună mâna pe Piatra Fiosofala.

A doua parte este relatată de Charles Kane și are loc într-o bază militară din Rusia.Charles o ajută pe Lara să intre în baza. Lângă baza este acostat un submarin rus condus de amiralul Yarofev, ce căută sulița destinului pe care o căuta-se de asemenea și Hitler. Povestea se termină cu scufundarea submarinului datorită puterii incontrolabile a suliței destinului și cu Lara victorioasă, punând mâna din nou pe un artefact foarte valoros.

A treia parte este povestită de părintele Patrick Dunstan și are loc pe o insula din Irlanda plină de forțe malefice. Lara are doar 16 ani, fiind lipsită de armele ei obișnuite. Auzind discuția părintelui cu unul dintre localnici se hotărăște să se ascundă pe barca cu care plecă părintele Patrick pe insulă. Spre sfârșit, Lara găsește într-un labirint de pe insulă o carte magică cu ajutorul căreia reușește să distrugă spiritul malefic ce locuia pe aceasta insulă.

A patra parte este un episod povestit de Dunstan, servitorul Larei, care le arata celorlalți doi locul în care Lara ținea ascuns un alt artefact renumit, Iris. Lara îl angajează pe Zip, un afro-american expert în telecomunicații, ca să o ajute în aceasta misiune gen Matrix. Lara reușește la finalul poveștii să scape din clădirea VC Industries, teafăra și cu încă un artefact în posesie. Clădirea VC Industries este proprietatea lui Werner Von Croy și ea deservește ca loc de cercetare a artefactului numit Iris. Irisul este artefactul găsit de Von Croy și Lara în Cambodgia


  1. ^ Humble Store 
  2. ^ a b redump.org 
  3. ^ Steam, accesat în