The Man Who Changed His Mind

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

The Man Who Changed His Mind
The Brainsnatcher
The Man Who Lived Again

Afișul filmului
Titlu originalThe Man Who Changed His Mind
Genfilm SF
film de groază
RegizorRobert Stevenson
ScenaristJohn L. Balderston
Sidney Gilliat
L. Du Garde Peach
ProducătorMichael Balcon
DistribuitorGainsborough Pictures
Director de imagineJack E. Cox
MontajR.E Dearing
Ben H. Hipkins
Alfred Roome
DistribuțieBoris Karloff
Anna Lee
Premiera11 septembrie 1936 (Londra)
1 noiembrie 1936 (America de Nord)
Durata66 de minute
ȚaraMarea Britanie
Locul acțiuniiLondra  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Prezență online

Omul care și-a schimbat mintea (titlu original: The Man Who Changed His Mind) este un film SF de groază britanic din 1936 regizat de Robert Stevenson. În rolurile principale joacă actorii Boris Karloff, Anna Lee.[1] Filmul mai este cunoscut ca The Brainsnatcher ori The Man Who Lived Again.[2]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Dr. Laurience, cândva venerabil om de știință, în ultimii săi ani a început să studieze sufletul și mintea omului într-un conac retras. El este ajutat de asistenta Clare și de persoana cu dizabilități Clayton. Comunitatea științifică nu acceptă munca acestui om de știință și astfel începe să-și folosească cercetările pentru interese egoiste personale. El transferă conștiința unui Clayton șchiop în corpul Lordului Haslwood, care este bogat și sănătos. Mai departe, lucrurile merg mult mai bine, nu mai există probleme de finanțare, iar Laurience decide că este momentul să o seducă pe Claire. Pentru a face acest lucru, vrea să-și transfere conștiința în trupul tânărului Dick Haslwood, fiul Lordului, dar nu își poate ascunde nevoia uriașă de nicotină: la urma urmei, tânărul nu fumează.

Situația se complică astfel încât Laurience îl ucide pe Clayton, prins în corpul Lordului, iar pedeapsa cu moartea îl amenință pe fiul său, Dick, care se află acum în corpul lui Laurience.

După ce au aflat adevărul, Clare și prietenul său, Dr. Gratton, readuc mintea lui Laurience în corpul său real, dar Dick în corpul medicului s-a aruncat pe fereastră, iar dr. Lorenz Laurience în curând în corpul său, dându-și seama că nu se mai poate juca cu schimbatul sufletelor oamenilor.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Nollen, Scott Allen (1991). Boris Karloff: a critical account of his screen, stage, radio, television, and recording work. McFarland. pp. 154–162. ISBN 0899505805
  2. ^ Stephen Jacobs, Boris Karloff: More Than a Monster, Tomohawk Press 2011 p 198

Legături externe[modificare | modificare sursă]