Trăsniții din Queens

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The King of Queens)
The King of Queens
Gensitcom american[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)David Litt
Michael J. Weithorn
Regizor(i)Rob Schiller
ActoriKevin James
Leah Remini
Jerry Stiller
Victor Williams
Patton Oswalt
Ricki Lake (2000-2001)
Lisa Rieffel (1998)
Larry Romano (1998–2001)
Gary Valentine (2001–2007)
Nicole Sullivan (2001–2005, 2007)
Temă muzicală de început"Baby All My Life I Will Be Driving Home To You" de Billy Vera (1999–2007)
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane9
Nr. de episoade207 (Lista episoadelor)
Producție
LocNew York City  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare30 minutes
Difuzare
Canal originalCBS
Format imagine480i 4:3 (SDTV),
1080i 16:9 (HDTV)
Difuzare originală21 septembrie 1998 –
14 mai 2007
Cronologie
Seriale similareEverybody Loves Raymond

The King of Queens este un sitcom american care a durat nouă sezoane, din 1998 până în 2007 pe CBS.

Showul a fost produs de Hanley Productions și CBS Productions (1998–2006), CBS Paramount Television (2007) în asociație cu, Columbia TriStar Television (1998–2002) și Sony Pictures Television (2002–2007). A fost filmat la Sony Pictures Studios în Culver City, California, USA.

După finalul seriei filmat pe 14 mai 2007, The King of Queens a devenit ultimul sitcom american cu acțiune în direct care a început în anii '90.

Intriga[modificare | modificare sursă]

Doug și Carrie Heffernan (Kevin James și Leah Remini) împart casa de pe Strada Aberdeen 3121 în Parcul Rego, Queens, NY și cu tatăl lui Carrie Arthur Spooner (Jerry Stiller).[1]

Doug, lucrează ca șofer de livrări pentru International Parcel Service (IPS), cel mai mult timp petrecându-l acasă alături de soția sa Carrie. Carrie lucrează ca secretară la o firmă de avocatură din mijlocul Manhattan-ului, iar mai târziu pentru o firmă de avocatură care se ocupă de imobiliare. Acest lucru este complicat de Arthur, care poate fi destul de o enervant, astfel încât aceștia au angajat o fată care plimbă câini, Holly (Nicole Sullivan), să se plimbe cu el atunci când iese cu câinii prin parcul local.

Doug mai petrece o parte a timpului liber alături de prietenii săi:Deacon Palmer (Victor Williams), Spence Olchin (Patton Oswalt), Richie Iannucci (Larry Romano) și Danny Heffernan (Gary Valentine). Prietenul său Spence iubește Star Trek și nu este foarte priceput în privința femeilor. Deacon Palmer este cel mai bun prieten și coleg al lui Doug, iar adeseori este văzut alături de Doug, lucrând pentru IPS. Danny este vărul lui Doug pe care la început acesta nu-l putea suferi, dar acum au început să se înțeleagă. Richie este pompier și, spre deosebire de Spence, are un succes fantastic la femei. Gașca petrece uneori timpul liber la Cooper's Ale House în Glendale.

Spectacolul uneori se învârte în jurul lui Doug sau Carrie (uneori ambii) sau în unele cazuri a treia persoană, Arthur, Deacon sau Holly care sunt țintele tipice. Cu toate acestea, există cazuri în care una din cele două, sau ambele, sunt inspirate la fapte bune (cum ar fi donații de caritate sau pentru a ajuta o persoană în a găsi un loc de muncă), sau de a face ceva benefic pentru ei (cum ar fi renovarea unei case, sau a investi în piața de valori. Ei (de obicei, Doug) vor lucra de mântuială aceste treburi, determinăndu-l pe unul dintre ei (de obicei Doug) să intre în panică și să saboteze situația cu umor, sau unul dintre ei (de obicei Carrie) se va supăra pentru nerecunoașterea meritelor. Situația pe parcursul unui episod stagnează până la finalul acestuia.

Față de sitcomurie tradiționale, conflictul central a multor episoade este lăsat nerezolvat la final.

În majoritatea episoadelor acțiunea are loc acasă la Heffernani sau în vehicolul lui Doug de la livrări, alături de colegii săi de muncă (străzile care apar filmate sunt din New York, în timp ce spectacolul a fost înregistrat în California).

Nominalizări[modificare | modificare sursă]

Premiile Emmy:

  • Premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie Kevin James (2006)

Image Awards:

  • Premiul pentru cel mai bun actor secundar într-o comedie Victor Williams (2007)

People's Choice Awards:

  • Comedia TV Favorită (2007)
  • Comedia TV Favorită (2008)

Difuzări[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „King of Queens - The Complete Eighth Season”. CBSStore.com. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]