Misiune în forță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The Hard Corps)

Misiune în forță
'The Hard Corps'

Coperta DVD-ului
Titlu originalThe Hard Corps
Genacțiune
RegizorSheldon Lettich
ScenaristSheldon Lettich
George Saunders
ProducătorDavid Bixler
Brad Krevoy
Donald Kushner
David Ralph
Vicki Sotheran
Pierre Spengler
Eugene Van Varenberg
DistribuitorSony Pictures Home Entertainment
Director de imagineDouglas Milsome
MontajMatthew Booth
MuzicaJoseph Metcalfe
CostumeLorraine Carson
CastingJulia Verdin
DistribuțieJean-Claude Van Damme
Raz Adoti
Vivica A. Fox
Peter Bryant
Mark Griffin
Premiera15 august 2006
Durata110 min.
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Filmat înVancouver
București
Coquitlam, Columbia Britanică  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiRomânia  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Buget12.000.000 $
Prezență online

Pagina Cinemagia

Misiune în forță (în engleză The Hard Corps) este un film de acțiune american din 2006 scenarizat și regizat de Sheldon Lettich și avându-i în rolurile principale pe Jean-Claude Van Damme, Raz Adoti și Vivica A. Fox.

Filmările au fost realizate în Canada, dar o secvență a fost filmată și în România în ianuarie 2006 pe platourile Castel Film.[1][2]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Phillip Sauvage (Jean-Claude Van Damme) este un fost soldat american care suferă de tulburări de stres posttraumatic cauzate de activitățile la care a luat parte în Irak și Afganistan. El este solicitat de Clarence Bowden (Julian D. Christopher), fostul său ofițer comandant, pentru a lucra ca bodyguard pentru fostul campion mondial la box categoria grea și acum om de afaceri de succes Wayne Barclay (Raz Adoti).

Eliberarea din închisoare a mogulului rap Terrell Singletery (Viv Leacock) a cauzat îngrijorarea Tamarei (Vivica A. Fox), sora lui Wayne, care decide să adopte o acțiune pro-activă prin angajarea lui Bowden și Sauvage, deoarece Singletery proferase amenințări de numeroase ori în trecut față de singurul om responsabil pentru încarcerarea lui - Barclay însuși.

Prima noapte în activitatea de bodyguard nu decurge bine pentru Sauvage și Bowden, iar Bowden este ucis în timpul unei tentative de asasinat asupra lui Barclay dintr-un Hummer plin cu bandiți trimiși de Singletery și înarmați cu arme de foc Uzi. Sauvage hotărăște să continue lupta, ceea ce înseamnă aducerea ca ajutor a prietenului său Casey Bledsoe (Mark Griffin) și formarea unor noi recruți împotriva dorinței sale.

Barclay insistă ca Sauvage să-și formeze echipa sa de gărzi de corp, prin angajarea sportivilor de la sala de antrenament a lui Barclay. Dar aceștia se dovedesc a fi nepregătiți. În plus, Barclay îl suspectează pe Sauvage că are o relație cu sora sa Tamara, pe care o observase sărutându-l pe obraz într-o noapte. Împotriva lui Barclay sunt organizate și alte tentative de asasinat, dar fostul militar american se dovedește a fi o gardă de nădejde și reușește să-l apere. În timpul unei astfel de încercări, Singleterry este ucis.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Filmările au fost realizate în mai multe locații statul Columbia Britanică (Canada) și anume 2601 Lougheed Hwy, Coquitlam; Coquitlam; Langley; Riverview Hospital, Coquitlam și Vancouver, dar și pe platourile Castel Film din București (România).[2]

Home media[modificare | modificare sursă]

La 29 ianuarie 2007, DVD-ul filmului a fost lansat de Sony Pictures Home Entertainment în Marea Britanie.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ *** - „Van Damme, iar în România”, în „Libertatea”, 13 decembrie 2005.
  2. ^ a b Filming locations for The Hard Corps (2006) (V), IMDb.

Legături externe[modificare | modificare sursă]