Musca (film din 1986)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The Fly (1986 film))
Musca
The Fly
Afiul filmului
Afișul filmului
Titlu originalThe Fly
RegizorDavid Cronenberg
ScenaristCharles Edward Pogue
David Cronenberg
După o povestire de:
George Langelaan
Bazat peThe Fly[*][[The Fly (1957 George Langelaan novel)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorStuart Cornfield
StudioBrooksfilms
Distribuitor20th Century Fox
Director de imagineMark Irwin
MontajRonald Sanders
Carol Littleton
Jim Miller
MuzicaHoward Shore
DistribuțieJeff Goldblum
Geena Davis
John Getz
Premiera  (1986-08-15)
Durata95 min.
ȚaraStatele Unite
Filmat înToronto  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
PremiiPremiul Oscar pentru cel mai bun machiaj (Chris Walas[*][[Chris Walas (regizor de film american)|​]] și Stephan Dupuis[*][[Stephan Dupuis (Make-up artist and Special effects artist)|​]], )
National Board of Review: Top Ten Films  Modificați la Wikidata
NominalizăriPremiul Oscar pentru cel mai bun machiaj (Chris Walas[*][[Chris Walas (regizor de film american)|​]] și Stephan Dupuis[*][[Stephan Dupuis (Make-up artist and Special effects artist)|​]], )  Modificați la Wikidata
Buget15 milioane $
Încasări60 milioane $
Urmat deMusca II  Modificați la Wikidata
Prezență online

Musca (în engleză The Fly) este un film SF de groază american din 1986 regizat de David Cronenberg. În rolurile principale joacă actorii Jeff Goldblum, Geena Davis și John Getz. Este o refacere a filmului omonim din 1958.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Omul de știință Seth Brundle lucrează la un dispozitiv pentru teleportare pentru a transporta obiecte sau chiar ființe vii dintr-un loc în altul. După un test reușit cu un babuin, încearcă să se teleporteze dar, din cauza unei programări incomplete a computerului, ADN-ul său se contopește cu cel al unei muște comune care a ajuns accidental în camera de teleportare. La început are brusc puteri supraumane și le testează într-un cârciumă într-o luptă care duce la o înfrângere dureroasă și un braț rupt pentru adversar. Cu toate acestea, Brundle se mută transformă în Brundlefly -un monstru umanoid - cu trăsături de muscă.

Pe parcursul acestui proces, își pierde din ce în ce mai mult caracteristicile umane. În primul rând, perișori îi cresc pe spate, apoi pielea lui devine mai moale, ceea ce provoacă dureri la apăsare, tot mai multe asemănătoare insectelor și, în plus, pierde câteva părți ale corpului, cum ar fi urechile, organele genitale și dinții. În plus, el nu poate ingera decât alimente scuipând un lichid digestiv pe mâncare și sorbind rezultatul. Prietena sa, jurnalista Veronica, care probabil a rămas însărcinată după tentativa lui Seth de teleportare, este martora transformării sale, dar nu poate preveni declinul acestuia.

În final, repetând experimentul, Brundlefly încearcă să-i contopească pe Veronica și pe copilul ei nenăscut într-o creatură complet nouă.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Primire[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost clasificat pe locul 33 în topul 100 Scariest Movie Moments realizat de Bravo.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]