Dosarele lui Dresden

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The Dresden Files (serial TV))
a nu se confunda cu Codexul Dresden

Dosarele lui Dresden (sub numele original The Dresden Files) este un serial american de televiziune bazat pe cartea cu același nume a lui Jim Butcher. A avut premiera pe 21 ianuarie 2007 pe Canalul SF în SUA, iar în Canada pe postul Spațiul: Canalul imaginației. A fost preluat de Sky One în Marea Britanie, iar în România este difuzat de către AXN SF.

Timpul său de difuzare a fost de doar o serie a 12 episoade, urmat de lansările pe DVD. Canalul SF a anunțat pe 3 august 2007 că seria nu va fi continuată.[1]

Developare[modificare | modificare sursă]

În 2005, Canalul SF a anunțat producerea unui episod-pilot de 2 ore sub forma unui film, producător executiv fiind Nicholas Cage, acompaniat de Hans Beimler, Robert Hewitt Wolfe, Norm Golightly, și Morgan Gendel, producătoare fiind casa de prodcuție Lionsgate în asociație cu cea a lui Cage.[2] Producția a început în toamna anului 2005. Inițial se preconiza o lansare în vara lui 2006, însă pe 23 mai 2006, JBAnnounce a afirmat data de lansare pentru ianuarie 2007, știre confirmată ziua următoare de Canalul SF.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Matt Roush (). „Dresden in Sci Fi's Circular File”. TV Guide. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Comunicat de presă al Canalului SF (). „Nicolas Cage face oarece investigație de detectiv pentru Canalul SF. The Futon Critic. Accesat în . 
  3. ^ SciFi Channel press release (). „Dresden este preluat de SCI FI”. SCI FI Wire. Arhivat din original la . Accesat în .