TBIH Financial Services Group NV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
TBIH Financial Services Group NV
Prezență online

TBIH Financial Services BV este o companie cu sediul în Amsterdam, Olanda care are ca obiect de activitate pensiile și asigurările. Compania a fost înființată în anul 1998. Grupul activează în România în domeniul asigurărilor de viață, al leasingului și al creditelor de consum[1]. TBIH este deținut în proporție de 60% de compania de asigurări Vienna Insurance Group[1]. TBIH Financial Services deține 50% din acțiunile societății Omniasig Asigurări de Viață[1]. TBIH deține și TBI Leasing, o companie specializată în leasing financiar, care la rândul ei deține TBI Credit IFN, un jucător de top pe piața creditelor de consum din România[2].

TBIH deține și pachetul majoritar de 65,195% din acțiunile societății de administrare a fondurilor de investiții SIRA[1]. Societatea SIRA administrează fondul de acțiuni Omnivest și fondul cu plasamente diversificate FCEx[1].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e TBIH a preluat SIRA si pregateste terenul pentru administrarea fondurilor de pensii, 19 mar 2007, zf.ro, accesat la 31 octombrie 2010
  2. ^ TBI Credit a dat credite de 54 mil. euro in opt luni, 19 sep 2007, zf.ro, accesat la 31 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]