Syco

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Syco Entertainment
TipPrivat
Predecesor
Fondată2005; acum 19 ani (2005)
Fondator(i)Simon Cowell
Sony Music Entertainment
ȚaraRegatul Unit
SediuLondra
Los Angeles
Zona deservităMondial
Oameni cheie
IndustrieDivertisment
ProduseEmisiuni de televiziune
ProprietarSimon Cowell
Companie părinteMillforth Limited (2016–2017)
Sony Music Entertainment UK (2016–2020)
Prezență online
www.sycoentertainment.com

Syco Entertainment este o companie media britanică de divertisment cu sediul în Londra,[1] fondată și deținută de antreprenorul și executivul britanic Simon Cowell. Compania se concentrează pe emisiuni de televiziune. Compania a fost fondată în 2005 printr-un parteneriat cu Sony Music Entertainment de cumpărare a acțiunilor lui Cowell în S Records și a companiei de televiziune Syco Television. În 2009, Sony și Cowell au intrat într-un acord de parteneriat acoperind parteneriatele de formaturi de televiziune ale lui Syco, care includ francizele Got Talent și The X Factor. Până în 2020, compania a operat proiecte de televiziune și muzică cu casele Sony Music în toată lumea și compania de producție de televiziune Fremantle. Are un personal de peste 50 de angajați în birouri în Londra și Los Angeles, și operează un șir de mărci de televiziune și muzica prin parteneriate cu casa de discuri Sony Music și compania de producție de televiziune Fremantle.

Miliardarul cu amănuntul Sir Philip Green, un prieten apropiat al lui Cowell, a servit ca consilier al companiei până în 2018. Prin diviziile sale de Music, Film și TV, Syco a produs francizele Got Talent și The X Factor care alcătuiesc versiuni locale în mai multe țări și au lansat carierele lui One Direction, Leona Lewis, Little Mix, Susan Boyle și Fifth Harmony printre altele. Syco a fost de asemenea instrumental în carierele a artiști neoriginari din francizele sale, inclusiv Il Divo și Westlife. A produs de asemenea filme ca One Direction: This Is Us (2013) și parodia muzicală The X Factor I Can't Sing! (2014). În iulie 2020, Cowell a cumpărat acțiunile lui Sony Music Entertainment în Syco Entertainment, cu excepția lui Syco Music. Casa de discuri alături de artiștii săi și catalogul său anterior au fost reținute de Sony Music și ulterior absorbite. Drepturile și activele TV au fost transferate la nou creatul Syco Entertainment Ltd, care este deținut 100% de Cowell.

Syco TV[modificare | modificare sursă]

Logo folosit din 2004 până în 2013

Operațiunile televizate ale lui Syco au început ca SYCOtv, operând în principal în Marea Britanie și Statele Unite. Francizele sale de bază sunt The X Factor și Got Talent, care sunt două din cele mai de succes formate TV în întreaga lume. A fost lansat de Simon Cowell în 2003.[2]

The X Factor[modificare | modificare sursă]

Pe plan internațional, X Factor este produs individual în 41 de țări, incluzând piețe importante precum Franța, Olanda, Indonezia și Australia. În plus, X Factor SUA este ecranizat în 166 de țări din întreaga lume.[3]

Producții actuale[modificare | modificare sursă]

Producții anterioare[modificare | modificare sursă]

Filme[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „SYCO ENTERTAINMENT LIMITED overview - Find and update company information - GOV.UK”. 
  2. ^ „Cowell to speak at TV festival”. BBC. . 
  3. ^ „TV Ratings Broadcast Top 25: 'Sunday Night Football' Beaten By 'Modern Family' & 'Two and a Half Men' In Week No. 5 Among Adults 18–49 – Ratings | TVbytheNumbers”. Tvbythenumbers.zap2it.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Fans desperate to save Britain's Got More Talent after spin-off is pulled from TV”. 
  5. ^ „Britain's Got Talent: The Champions (TV Series)”. 
  6. ^ Justin Harp (). „Simon Cowell's The X Factor dropped after 17 years”. Digital Spy. Accesat în . 
  7. ^ Harrison, Ellie (). „X Factor spin-off Xtra Factor axed with no room for presenters Rylan Clark-Neal and Matt Edmondson as ITV focuses on digital strategy”. Radio Times. Accesat în . 
  8. ^ a b c „Simon Cowell confirms plans to launch TWO new versions of The X Factor in 2019”. Radio Times (în engleză). Accesat în . 
  9. ^ „Planet's Got Talent comes to ITV”. itv.com. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]