Rockell

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rockell
Date personale
Nume la naștereRachel Alexandra Mercaldo
Născută (46 de ani)
Statele Unite ale Americii Long Island, New York, Statele Unite ale Americii
Staten Island, New York City, New York, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiemuzician
Activitate
OrigineStatele Unite ale AmericiiLong Island, New York, Statele Unite ale Americii
StudiiLiceul Tottenville[*]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalFreestyle, Dance-Pop, Hi-NRG, Club/Dance
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate1997 - prezent (cântăreață)
Case de discuriRobbins Entertainment
Prezență online

Rachel Alexandra Mercaldo (n. 4 martie 1977, Long Island, New York, Statele Unite ale Americii), cunoscută ca Rockell, este o cântăreață de muzică freestyle, dance și pop.

Cariera muzicală[modificare | modificare sursă]

La sfârșitul anilor 1990 a lansat mai multe hituri, cum ar fi "In A Dream", "When I'm Gone" și "Can't We Try" (un remake al unei melodii din 1987 a cântăreților Dan Hill și Vonda Shepard)[1]. Toate aceste piese au apărut în albumul de debut, intitulat "What Are You Lookin' At?"[2]. A mai scos și un al doilea album, "Instant Pleasure", în anul 2000. Instant Pleasure, a inclus single-ul "What U Did 2 Me" care a atins locul 101 în topul Billboard Hot 100 în anul 2001. Cel mai mare succes în clasamente l-a avut în Canada, unde mai cântă și acum la diverse spectacole și în cluburi. Single-ul ei de debut, "I Fell In Love" distribuit de filiala BMG din Canada a urcat până pe locul 1 în Canadian Singles Chart, iar hitul următor, "In A Dream" a ajuns până pe locul 6 și este și acum o melodie ascultată destul de des în rândurile fanilor muzicii Freestyle din întreaga lume.

Succese în topuri[modificare | modificare sursă]

În 1996, "I Fell In Love" a atins locul 61 în topul Billboard Hot 100, iar la începutul lui 1997 a ajuns pe locul 1 în Canadian Singles Chart, fiind cea mai de succes melodie freestyle a întregului deceniu în Canada. Tot aceeași melodie a ajuns pe locul 9 [3]în topul Hot Dance Single Sales din Statele Unite ale Americii.

"In A Dream", următoarea melodie după "I Fell In Love" a ajuns până pe locul 72[4] în Billboard Hot 100 la sfîrșitul lui 1997 și pe locul 6 în Hot 100 Canadian Singles Chart[5]. A mai fost clasată și pe locul 13 în Hot Dance Single Sales[6].

"Can't We Try" s-a clasat pe locul 59 în Billboard Hot 100 în 1998 și pe locul 1 în Hot Dance Single Sales.

"When I'm Gone" nu a intrat în Billboard Hot 100 în 1999, însă a reușit să intre în topurile Hot Dance Airplay și Hot Dance Music / Club Play. În Hot Dance Single Sales s-a clasat pe locul 21.

Primul single de pe cel de-al doilea album (Instant Pleasure), "What U Did 2 Me" s-a clasat în Billboard Hot 100 abia pe locul 101, însă a fost cel mai bine vândut single (la această piesă a avut și un videoclip). Melodia a mai intrat și în clasamentele Hot Dance Airplay și Hot Dance Music / Club Play.

A mai scos ulterior două single-uri, "The Dance" și "Tears", dar acestea nu au mai reușit să intre în Hot 100. Ambele piese au reușit însă să intre în Hot Dance Music / Club Play și Hot Dance Airplay. În clasamentul Hot Dance Single Sales "The Dance"a urcat până pe locul 27 iar "Tears" până pe locul 16.

Perioada actuală[modificare | modificare sursă]

În 2005 a revenit cu melodia "L.O.V.E." care a avut însă un succes modest. În primăvara lui 2007 Rockell s-a întors în studio pentru a înregistra un nou single, "Playing My Love". Varianta de radio a piesei a fost lansată în iulie 2007. O varianta freestyle remixată a fost lansată în noiembrie 2007, permițând piesei să stea în topuri până în 2008.

În noiembrie 2008 Rockell a scos un nou single, "You Keep Me Hanging On", un remake al piesei cu același nume lansată de The Supremes, care însă a devenit celebră în varianta cântată de Kim Wilde în 1987.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]