Rezervația de liliac Valea Oilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rezervația de liliac Valea Oilor
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Rezervația de liliac Valea Oilor
Harta locului unde se află Rezervația de liliac Valea Oilor
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Tulcea
 România
Cel mai apropiat orașBabadag
Coordonate44°57′35″N 28°29′00″E () / 44.95972°N 28.48333°E[1]
Suprafață0,35 ha
Înființare2000

Rezervația de liliac Valea Oilor este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic), situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Ciucurova.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în partea central-vestică a județului Tulcea (în partea central-nordică a Podișul Nord-Dobrogean), pe teritoriul nordic al satului Ciucurova, în apropierea drumului național DN22A care leagă localitatea Topolog de satul Nicolae Bălcescu[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Syringa vulgaris

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și se întinde pe o suprafață de 0,35 ha.[4].

Aria naturală reprezintă o zonă deluroasă (constituită pe calcare și conglomerate) din Podișul Babadagului, cu rol de protecție pentru specia de liliac Syringa vulgaris, un arbust ce aparține familiei Oleaceae[5].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]