Raymond Vișan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Raymond Vișan
Date personale
Născut1950 Modificați la Wikidata
Decedat (60 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieom de afaceri Modificați la Wikidata

Raymond Vișan (n. 1950, Boulogne-Billancourt, Franța[1], d. 4 octombrie 2010, New York[2][3]) a fost un om de afaceri francez, de origine română. Făcea parte din lumea mondenă a Parisului, fiind cel care a inventat conceptul de restaurante Buddha Bar și a realizat o serie compilații muzicale cu același nume[4]. Raymond Vișan provine dintr-o familie de origine română care a emigrat în Franța la sfârșitul anilor '40, după instalarea comunismului în România, obținând statutul de refugiați politic[5]. Ideea de a înființa lanțul de restaurante și baruri a provenit din fascinația sa pentru Orient[5]. A murit în octombrie 2010, la 60 de ani, în urma unui infarct[6].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Raymond Visan biography” (PDF) (în engleză). LittleBuddhaLasVegas.com. . [nefuncțională]
  2. ^ „The designer of the Buddha-Bar Hotel Prague died” (în engleză). Buddha-Bar Hotel Praga. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Disparition de Raymond Visan” (în franceză). L’Hôtellerie-Restauration. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ A murit creatorul Buddha Bar Arhivat în , la Wayback Machine., 15 octombrie 2010, capital.ro, accesat la 16 octombrie 2010
  5. ^ a b Ana-Maria Smădeanu (). „Buddha Bar spa: relaxarea se vinde bine în România”. Capital. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ A murit Raymond Vișan, creatorul Buddha Bar Arhivat în , la Wayback Machine., 15 octombrie 2010, evz.ro, accesat la 16 octombrie 2010