Radu Popescu-Zeletin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Radu Popescu-Zeletin
Date personale
Născut1947 (77 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieinformatician Modificați la Wikidata
Activitate
Membru de onoare al Academiei Române

Radu Popescu-Zeletin (n. 1947, București) este un informatician german de origine română, membru de onoare al Academiei Române (din 1997)[1].

Este fiul lui Ion Popescu-Zeletin, membru corespondent al Academiei Române.

A absolvit Institutul Politehnic București, și-a luat doctoratul la Universitatea din Bremen și încă un doctorat la Universitatea Tehnică Berlin.[2]

Profesorul universitar Doctor Inginer Radu Popescu, predă la Universitatea Tehnică din Berlin. El s-a specializat în domeniul sistemelor de comunicații, fiind directorul Institutului Frauenhofer pentru sisteme de comunicații deschise FOKUS (Fraunhofer-Institut für Offene Kommunikationssysteme) încă de la înființare. Radu Popescu a lucrat mai mulți ani în cercetare și în compartimenul BERKOM ocupând o funcție de conducere la firma germană de telecomunicații Telekom. El a luat parte și la proiectul de dezvoltare în domeniul ISDN. Radu Popescu-Zeletin a publicat nemumărate sisteme și aplicații pentru calculatoare electronice și în procesul de standardizare a sistemelor (DIN, ISO, EURESCOM. El a întemeiat mai multe firme care sunt active în domeniul telecomunicațiilor ca IKV++ Technologies AG, IVISTAR AG, Testing Technologies IST GmbH, TwonkyVision GmbH, ICAM GmbH. Prof. Popescu-Zeletin este membru a coorporației Interoperability Executive Customer Council de la Microsoft din Seattle.[3] După declarația domniei sale într-un interviu la Televiziunea Română din data de 20 octombrie 2010, el a părăsit România în timpul regimului Ceaușescu fiind cumpărat de cineva din Berlinul de Vest.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Academia Română - membri de onoare din străinatate”, Academiaromana.ro, accesat în  
  2. ^ „Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. Radu Popescu-Zeletin”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Univ. Prof. Dr.-Ing. habil Prof. e.h. Dr. h.c. Radu Popescu-Zeletin