Focus FM

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Radio Focus)
Radio Focus
Data lansării2 iunie 2000
Rețea-părinteFocus FM
ProprietarGrupul de Presă Evenimentul Românesc
AcoperireBuzău
Vrancea
Brăila
Galați
Ialomița
SediiJudețul Buzău, Municipiul Buzău, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 48
SloganFacem atmosferă!
Numit în trecutRadio Buzău
A înlocuit canalulRadio Buzău
Înlocuit de canalulFocus FM
Canale înruditeFocus TV
FrecvențeBuzău - 93,8 FM; Râmnicu Sărat - 104,7 FM; Brăila - 97,0 FM; Focșani - 97,0 FM; Galați - 97,0 FM; Slobozia - 92,9 FM
Onlinewww.focusfm.ro

Focus FM este un post de radio regional aflat în orașul Buzău care emite atât în Județul Buzău, cât și în județele Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Lansat în vara lui 2000, sub sigla Grupului de Presă Evenimentul Românesc, Focus FM a urmat standardele performanței de mare clasă. Am pus muzica la locul ei, știrile la loc de cinste, iar pe ascultători mai presus de toate. Focus FM s-a axat pe știri și a urmat o politică muzicală în funcție de segmentul său de ascultători. A adoptat formatul Adult Contemporary, publicul-țintă fiind cel cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. O caracterizare a ascultătorului nostru îl arată pe acesta ca fiind absolvent de studii medii, cu o cultură generală satisfăcătoare, o viață dinamică, angrenat în activități care implică o nevoie mai mare de informare, în principal locuitor al mediului urban.

După patru ani de emisie, Focus FM a mai făcut un pas înainte prin extinderea emisiei, fiind primul post de radio din Buzău care acoperă municipiul Râmnicu Sărat și localitățile limitrofe, până în județul Vrancea. Focus FM este prima rețea radio din județul Buzău, cu două frecvențe distincte - 93,8 FM la Buzău și 104,7 FM la Râmnicu Sărat - ceea ce îi asigura cea mai bună acoperire în raport cu celelalte posturi radio. Practic, rețeaua Focus FM reușește să acopere tot tronsonul de autostradă DN 2-E85. DN1 este acoperit până în Județul Prahova, la limita orașului Mizil. În partea de sud-est, spre județul Brăila, Focus FM se aude până în orașul Făurei. Toate producțiile de post – jingle-uri, promo-uri, etc. - sunt realizate în studiouri profesionale din București și Londra. Ca voci de post, au colaborat cu Focus FM actorii Claudiu Istodor (Teatrul Mic) și Ștefan Sileanu (Teatrul Nottara).

Începând din 2009, Focus FM s-a extins și în județele Brăila, Galați și Vrancea. De atunci, radioul emite în cele trei județe pe frecvența 97,0 FM.

Din 1 martie 2016, Focus FM își modifică formatul și sloganul. Astfel, postul de radio se axează pe muzica românească veche, muzica de petrecere și muzica populară. În urma acestei schimbări, sloganul „Te scoate din normal“ este înlocuit de „Un radio popular“.

Frecvențele Focus FM[modificare | modificare sursă]

Oraș Frecvența
Buzău 93,8 Mhz
Râmnicu Sărat 104,7 Mhz
Focșani 97,0 Mhz
Brăila 97,0 Mhz
Galați 97,0 Mhz
Slobozia 92,9 Mhz

Emisiunile Focus FM[modificare | modificare sursă]

  • Dimineața TA - cu Adrian Ion/Karla Lucuță (luni-vineri 08:00-12:00)
  • Focus Drive - cu Karla Lucuță/Adrian Ion (luni-vineri (12:00-16:00)
  • Focus Hit - cu Cristina Maria Nicolae (luni-vineri 16:00-18:00)
  • Știrile Focus FM - din oră în oră, de luni până vineri, de la 09:00-17:00, cu Claudia Toader, Elena Petre, Cătălina Jingoiu.

Legături externe[modificare | modificare sursă]