RO HO EN

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Logo-ul Ro Ho En

RO HO EN, frecvent Ro Ho En, (în engleză, The Japanese Friendship Garden, în japoneză, Ro Ho En), este o grădină japoneză autentică din orașul Phoenix, comitatul Maricopa, statul Arizona, Statele Unite ale Americii.

Rod al colaborării orașelor înfrățite Himeji din prefectura Hyōgo, Japonia și The City of Phoenix, construcția grădinii Ro HO EN a demarat la începutul anilor 1980, fiind un proiect de lungă durată, aflat în continuă îmbunătățire și transformare.

Aflată în centrul civic al orașului Phoenix, acoperind o suprafață de aproximativ 1,42 hectare, sau 3.5 acri, grădina conține, printre altele, diferite specii de arbori și plante, roci decorative, o plajă stâncoasă, un lac cu pești ornamentali koi, mai multe insule, o cascadă, un râu, multiple poduri și o casă a ceaiului, aflată în mijlocul unei grădini separate, dedicată de asemenea ceremoniei ceaiului.

Alături de pavilionul ceaiului, actualmente există alte două pavilioane în construcție, unul care va adăposti facilități curățare și recreere, iar celălat care va fi dedicat privirii grădinii dintr-un punct de belvedere, din care grădina se relevă în maxima sa frumusețe.

Galerie de imagini[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]