Răspunsul umanitar venit în urma cutremurului din Oceanul Indian din 2004

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Aceasta este o pagină temporară specială, creată pentru a-i ajuta pe aceia care doresc să contribuie la efortul umanitar din țările Oceanului Indian.
ATENȚIE: Datorită naturii deschise și colaborative a Wikipediei, nu poate fi garantată veridicitatea legăturilor externe și absența unor eventuale înșelătorii, de aceea potențialul fraudei există. Ferește-te în special de organizații-fantomă cu nume similare agențiilor faimoase. De asemenea, ferește-te de e-mail-uri pe care nu le-ai solicitat, care îți cer să faci donații online. Pentru cei care vor să facă o donație, cea mai sigură cale este prin situri web stabile și linii telefonice populare. (discută eventuale îngrijorări pe pagina de discuţie internaţională)
Ţări afectate în mod direct de cutremurul din Oceanul Indian

Răspunsul umanitar la Cutremurul din Oceanul Indian din 2004 a fost imediat și s-a manifestat la nivel mondial. În continuare se află o listă de organizații caritabile, grupate conform țărilor în care își au sediul.

În interesul neutralității, donațiile directe spre organizații din țările afectate sunt preferate donațiilor via organizațiilor din țara ta; totuși, ar trebui să-ți formezi tu singur o părere despre organizațiile de mai jos; Wikipedia nu va decide pentru tine.

Lista de mai jos cuprinde organizații accesibile locuitorilor din țările din Românime. Pentru o listă completă, vedeți această pagină.

Nici Wikipedia și nici contribuitorii săi nu își asumă responsabilitatea pentru nici o organizație sau un sit web listat mai jos.

Situri care acceptă donații pentru eforturile de ajutorare[modificare | modificare sursă]

Notă: În unele țări, un număr mare din costurile unei donații prin telefon merge spre operatorul rețelei de telefonie în care se desfășoară convorbirea. Donațiile printr-un transfer bancar sau carte de credit evită acest lucru.

Organizație Pagină de donații Număr de telefon local
Globale
IFRCS [1] Crucea Roșie / Semiluna Roșie Internațională ifrc.org pagină de contact
UNICEF [2] United Nations Children's Fund
MSF (MFF) [3] Médecins Sans Frontières / Medici Fără Frontiere
IRC [4] Răspunsul la dezastrul cauzat de valurile tsunami pagină de contact
IRW [5] Islamic Relief
UNHCR [6] Comisariatul Națiunilor Unite pentru Refugiați
Via Campesina [7] Organizațiile internaționale ale mișcării țăranilor și pescarilor
World Food Programme [8] World Food Programme
Israel
Latet Latet +03-6881616
Romania
Crucea Roșie [9] Crucea Roșie Română (021) 2129862, (021) 2129854, (021) 2129855
Guvern [10] Guvernul României (021) 2223672, (021) 2226984
UNICEF și TVR Media [11] TVR (021) 2128174

Alte donații[modificare | modificare sursă]

Compania McDonald's lansează la inițiativa Realitatea TV pe 7 ianuarie 2005, sub înaltul patronaj al președintelui Traian Băsescu, campania națională de strângere de fonduri pentru ajutorarea populației afectate de cutremurul din Asia de Sud-Est. Potrivit directorului de comunicare, Cristian Savu, pe lângă donațiile directe făcute de angajații McDonald's România, compania a decis să doneze câte 1.000 de lei din prețul fiecărui sandviș vândut în ianuarie și să amplaseze urne speciale de donații publice în toate cele 50 de restaurante. În plus, având în vedere că peste 30% dintre victime sunt copii, Fundația pentru Copii Ronald McDonald se va alătura acestei inițiative printr-o donație suplimentară.