Proiect:Localitățile din România/greșeli

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Proiect:Localitățile din România
În curând. - Baldaŭ. - Coming soon. - In Kürze.
La ce se lucrează în prezent? | Propuneri | Articole model | Greșeli semnalate | Statistici
Denumirea articolelor | Categorizări | Dezambiguizări și redirecționări | Alte Wikipedii | Sumar (simplu) | Bază de date | Boți
Surse | Dezvoltarea articolelor | Bibliografie | Legislație


Această subpagină conține eventuale greșeli care trebuie corectate.

Refresh, Aici puteți compara schimbările recente

Sesizări[modificare sursă]

  1. Localitățile din județul Gorj trebuie corectate, în loc de Muntenia, regiunea corectă trebuie să fie Oltenia. --Emily | msg. 17 iunie 2006 21:53 (EEST)

Din comuna Scoarța face parte și satul Budieni; cred ca Piștești e o greșeală că s-a scris ca sat, c de fapt este o stradă(cătun) a localității Budieni.

Localități din județul Galați -> moldova[modificare sursă]

Cioturile de localitati din judetul Galati contin Muntenia in loc de Moldova. Poate cineva sa le schimbe cu un robot? Eventual sa schimbe si ciot/ciorna cu ciot-ro-gl? Qyd(talk)31 martie 2006 18:56 (EEST)

Pardon de Muntenia. Voi schimba eu, ca eu am gresit. Cealalta e mai complicata. --Mihai | D 1 aprilie 2006 00:21 (EEST)

Bârlești, Alba[modificare sursă]

Exista nu mai putin de trei localitati cu numele asta in judet - articolul de mai sus as trebui inlocuit cu o dezambiguizare si sters.Dunemaire 22 octombrie 2006 23:03 (EEST)

Problema a fost rezolvată. --Emily | 21 noiembrie 2006 18:30 (EET)

Dobrinăuți-Hapăi, Botoșani[modificare sursă]

Există un ciot orfan despre Dobrinăuți-Hapăi, Botoșani. În lista localităților din Botoșani nu este trecut. Dacă există trebuie completată lista. Dacă nu, trebuie șters ciotul. Nu știu care este realitatea.

Afil 21 noiembrie 2006 17:51 (EET)

Problema a fost rezolvată. Vedeți și Discuție Wikipedia:Proiectul localitățile din România.--Emily | 21 noiembrie 2006 18:44 (EET)

Roșiorii de Vede[modificare sursă]

În Wikipedia apare atât forma Roșiori de Vede cât și Roșiorii de Vede, respectiv Russenart, ca denumirea veche a actualului municipiu. Mai rău, există articole diferite, este drept propuse spre unificare. Trebuie lămurită care este forma corectă, și introdus un paragraf care să explice controversa. De asemenea articolele trebuie unificare la titlul corect și făcută o redirecționare de la cel incorect la cel corect. Personal, consider ca denumirea corectă a municipiului trebuie schimbată in Russenart, care reflecta nu doar denumirea primei sale atestări documentare, de la 1385, ci si importanța covârșitoare pe care acest străvechi oraș a avut -o, de -a lungul sutelor de ani, la dezvoltarea culturii și învățământului românesc, la continuitatea poporului român in spațiul carpato - dunărean. Municipiul Russenart este mult mai ușor de pronunțat în română, dar și în orice altă limbă de circulație europeană.

Afil 21 noiembrie 2006 17:51 (EET)

Harta jud CL pe comune[modificare sursă]

Harta judeţului cu împărţirea administrativ-teritorială pe comune, cu numele acestora

Căscioarele, Crivăț si Ileana nu sunt prezente pe harta Imagine:Harta jud Calarasi.png, dupa cum se poate vedea din imaginea alaturata. Cine ar putea realiza o noua harta a judetului? (Multumiri anticipate!) -- Jokes Free4Me 26 august 2007 17:38 (EEST)

Actualizare: si la jud BN este o situatie asemanatoare (vezi Lista de comune). Probabil si la (multe) alte judete... Cum se pot rezolva problemele? -- Jokes Free4Me 26 august 2007 18:58 (EEST)

Lipsește o categorie[modificare sursă]

În geografie, o localitate are prin definiție locuitori. Adică rezidenți permanenți. Ea poate fi comună, sau simplu sat. Dar un cartier a unei comune, care nu are locuitori, ci doar vizitatori estivali (clienți și salariați) nu este o "localitate" chiar dacă figurează ca atare în documente oficiale cărora geografia le este indiferentă. Nu mai suntem întro-o dictatură totalitară, ale cărei criterii de clasament să fie "scrieri sfinte" chiar dacă sunt greșite : nimeni nu ne mai obligă să călcăm în picioare știința (aici, geografia) în numele supunerii față de nomenclatura oficială. Nu riscăm nici-o pedeapsă. Prin urmare, ar trebui scoase din categorille "sat" și "localitate" cele șase stațiuni balneoclimaterice din municipiul Mangalia (zona Comorova), care nu sunt sate și nu au locuitori, anume Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, Saturn și Venus, pentru care ar trebui creată o categorie separată "Stațiuni turistice" în care și-ar avea locul și Mangalia. --Spiridon Ion Cepleanu (discuție) 30 mai 2014 19:53 (EEST)