Proiect:Legendele muzicii pop

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Discuții Articolul curent Calendar Propuneri Participanți
Celine Dion

Proiectul Legendele muzicii pop este un proiect Wikipedia ce are ca scop dezvoltarea articolelor legate de cântăreții ce au avut un impact major asupra muzicii pop. Titulatura de „legendă” este una simbolică, aceasta fiind acordată interpretului cu o carieră îndelungată și de succes. Editarea unui articol înscris în proiect se va desfășura pe parcursul a 30 de zile, iar dacă va avea succes, perioada se va reduce la două săptămâni. Dacă dumneavostră considerați interesantă această idee, sunteți invitat să contribuiți. Munca vă va fi cu siguranță apreciată.

Scop Scop[modificare sursă]

Numele lor a fost prezent pe buzele tuturor. Au creat isterie în rândul ascultătorilor și au influențat moda. Au creat noi genuri muzicale și au contrbuit la transformarea muzicii într-un fenomen mondial. Ei au făcut muzica ceea ce este astăzi. „Legendele muzicii pop” trăiesc și astăzi prin munca lor. Unele sunt „legende vii” ce continuă să scrie istorie.

Acest proiect a fost inițiat cu scopul de a micșora (pe cât se poate) diferența față de articolele despre cântăreți nou-apăruți. Conceptul este preluat de la Wikipedia:Articolul săptămânii, fiind particularizat pe domeniul muzicii pop. În fiecare lună se va edita un articol conform calendarului. Fiecare doritor iși va alege o secțiune din biografia sau discografia legendei sau va contribui în alt mod (crearea paginilor de discuri single, albume, discografie, filmografie, etc.). „Scopul suprem” este aducerea acestor articole la statutul de articol de calitate sau articol bun, atât cât permite timpul și dedicarea contribuitorilor.

Articol curent[modificare sursă]

Articolul acestei luni este Céline Dion De făcut: Wikipedia:Articolul lunii/Céline Dion

Ghid general[modificare sursă]

Ce trebuie să faceți:

Ce nu trebuie să faceți: Orice nu ar trebui să faceți la Wikipedia, se aplică și aici:

Vezi și[modificare sursă]