Proiect:Cod Wikipedia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Acest proiect reunește într-un singur loc toate informațiile despre diversele bucăți de cod care rulează pe Wikipedia în limba română.

Gadgeturi[modificare sursă]

  • Descriere: Gadgeturile sunt progrămele care adaugă o anumită funcționalitatea interfeței Wikipedia.
  • Locație: Lista Gadgeturilor se află la MediaWiki:Gadgets-definition. O linie de acolo are forma Nume_Gadget|Nume_Gadget.js. Asta înseamnă că la MediaWiki:Gadget-Nume_Gadget găsiți descrierea aplicatiei, iar la MediaWiki:Gadget-Nume_Gadget.js găsiți codul.
  • Persoană de contact: Orice administrator de interfață poate modifica paginile.
  • Cum pot ajuta?: Dacă sunteți administrator de interfață, puteți deja adăuga sau modifica gadgeturile. Dacă nu, puteți prelua codul pe o subpagină din pagina dvs. de utilizator, îl modificați și testați, consultați comunitatea asupra oportunității schimbării, apoi cereți unui administrator să facă actualizarea.

Roboți[modificare sursă]

  • Descriere: Gutza a făcut public codul roboților folosiți de el în vara lui 2009. Și alți utilizatori i-au urmat modelul. Acest cod poate fi accesat și modificat liber sub licența GPLv2.
  • Locație: Codul roboților care a fost făcut public este disponibil la Proiectul rowiki de pe Github. Puteți naviga prin el aici. Roboții sunt organizați după limbajul de programare și după frameworkul folosit.
  • Persoană de contact: Andrei Stroe sau Strainu
  • Cum pot ajuta?: Contactați una din persoanele de contact pentru a fi adăugat în proiect. Suntem interesați de orice fel de cod folosit pentru a edita Wikipedia.

Infrastructură critică[modificare sursă]

Pe lângă roboții obișnuiți ce rulează diferite taskuri, există o serie de sarcini repetitive care fac parte din procesul standard de lucru al comunității, devenind astfel critice:

Rapoarte generate automat[modificare sursă]

Există un număr de pagini unde roboții rulați de comunitate își scriu rezultatele. De obicei, aceste rezultate trebuie prelucrate mai departe manual.

Bookmarklet-uri[modificare sursă]

Diverse bookmarklet-uri utile: vezi Proiect:Cod Wikipedia/Bookmarklets

Scripturi Windows BATCH[modificare sursă]

Diverse scripturi făcute în Windows Batch, folosind uneltele de tip Linux din colecția en:GnuWin32

Alte proiecte[modificare sursă]

Dumpuri[modificare sursă]

Dumpurile Wikipediei în limba română sunt disponibile la https://dumps.wikimedia.org/rowiki/ . Folderul latest conține cele mai recente date.