Proiect:Astronomie/Domeniu de lucru

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pagina principală Participanți Domeniu de lucru Clasificarea articolelor
Saturn și Titan, imagine realizată de Pioneer 11.

Avem în vedere articolele legate de următoarele:

  • Dorim să îmbunătățim articolele despre stelele principale (α,β,γ chiar și δ în constelațiile importante), prea puțin dezvoltate.
  • Crearea urgentă de formate necesare navigării în paginile de Astronomie.
  • Avem nevoie de orice articol legat de astronomie, dar ATENȚIE! Acesta trebuie sa fie corespunzător realității.

Articole de dezvoltat[modificare sursă]

Scrieți mai jos, în ordine alfabetică, ce articole din domeniul astronomiei ar trebui dezvoltate (și încercați să dați o mână de ajutor pentru a le îmbunătăți):

Articole de creat[modificare sursă]

Scrieți mai jos ce articole din domeniul astronomie ar trebui create:

Planete minore[modificare sursă]

De creat articole pe baza asteroizilor listați în Lista planetelor minore sau en:Category:Main Belt asteroids. Articolele despre asteroizi pot fi create cu ajutorul schiței de la Proiect:Astronomie/Asteroizi.--_ Florinvorbărieisprăvi 1 iunie 2012 13:52 (EEST)

În cazul în care doriți să ni vă alăturați la crearea listelor despre planetele minore vă sfătuim să folosiți http://metalflake.info/dtfw/ pentru traducerea datelor calendaristice din engleză în română.--AlternoBreak (discuție) 3 iunie 2012 21:17 (EEST)

Datorită ultimelor îmbunătățiri făcute de Gikü acum acest translator traduce și datele despre astronomoni sau observatoare.--AlternoBreak(discuție) 10 iulie 2012 23:59 (EEST)

Sateliți naturali[modificare sursă]

Sateliții naturali ai lui Jupiter
Sateliții naturali ai lui Saturn
Sateliții naturali ai lui Neptun
Sateliții naturali ai lui Uranus
Alți sateliți
  • Infocaseta Eclipsă de Soare
  • Infocaseta Eclipsă de Lună

Subproiectul Messier[modificare sursă]

Din păcate wp:ro stă foarte rău la Capitolul Catalogul Messier. Oricine are informații sau poate traduce din wp:en sau alte wikipedii este invitat să o facă. Îmi propun un termen care sper să nu fie îndrăzneț, 1 iunie 2008, data limită până la care să avem cele 0 pagini rămase de făcut. Un model , ce-i drept nu extradordinar dar acceptabil este M31. O medalie de merit va fi acordată celor mai activi participanți. Mult succes! Al dvs.--Marius Ștefan Scrie-mi 11 martie 2008 19:14 (EET)

Acest subproiect a fost un succes! Am reușit să aducem wp:ro între alte wikipedii la această categorie. Felicitări tuturor participanților!--Marius Ștefan 22 aprilie 2008 12:14 (EEST)

Subproiectul Cosmologie[modificare sursă]

Subproiectul Constelații[modificare sursă]

Există o mulțime de articole despre Constelații care nu au nici măcar introducerea, doar infocaseta și iw.--_ F1orinvorbărieisprăvi 4 iulie 2012 12:29 (EEST)

Proiectul Navete Spațiale[modificare sursă]

Proiect:Navete spațiale Am scris acest proiect în urmă cu ceva timp dar nu am avansat foarte mult. Așa că am decis să leg proiectul cu cel principal,Proiect:Astronomie. Până la urmă, navetele se ocupă tot cu explorarea spațiului. Înscrierile se pot face și aici. Are ca scop crearea articolelor despre misiunile navetelor sau marirea articolelor despre navete în sine. De asemenea, intră în baleierea articolelor și despre Nasa sau alte agenții spațiale. utilizator:Amn