Portal:Europa/Imagine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
modificare 

Imagine selectată

Utilizare

Șablonul pentru subpaginile de mai jos se găsește la Portal:Europa/Imagine/Șablon.

  1. Adăugați o nouă imagine sub cele de mai jos.
  2. Actualizați parametrul „max=” pentru noul număr maxim de imagini selectate la formatul {{Element component al portalului aleatoriu}} de pe pagina principală a portalului.

Lista imaginilor selectate

Portal:Europa/Imagine/1

Palatul Parlamentului Ungariei
Palatul Parlamentului Ungariei
Credit: Ercsaba74

Clădirea Parlamentului din Ungaria este sediul Adunării Naționale a Ungariei, fiind una dintre cele mai mari clădiri legislative din lume. Este situată în Budapesta, în Piața Kossuth Lajos, pe malul stâng al Dunării. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Steindl Imre între anii 1885–1904, în stil neogotic.


Portal:Europa/Imagine/2

Peninsula Scandinavă pe timpul iernii
Peninsula Scandinavă pe timpul iernii
Credit: Jacques Descloitres, MODIS Land Rapid Response Team

Peninsula Scandinavă este alcătuită în principal din teritoriile Norvegiei și Suediei, fiind cea mai mare peninsulă din Europa. Lungimea sa este de 1.850 de kilometrii, iar lățimea variază între aproximativ 370 și 805 km. Cu toate că țările nordice au o istorie de peste 1000 de ani ca entități politice separate, granițele au fost stabilitate abia în 1751, când părțile norvegiană și suedeză au căzut de acord.


Portal:Europa/Imagine/3

Colegiile uninominale pentru Alegerile parlamentare din anul 2008 (Senat)
Colegiile uninominale pentru Alegerile parlamentare din anul 2008 (Senat)
Credit: Andrein

Harta rezultatelor în colegiile pentru alegerea senatorilor din cadrul alegerilor legislative în România din anul 2008. Cele mai multe mandate au fost obținute de PD-L (51), fiind urmat de alianța PSD-PC (49), PNL (28) și UDMR (8).


Portal:Europa/Imagine/4

Harta transportului în comun în București
Harta transportului în comun în București
Credit: BerceniCity

Transportul în București include un sistem extensiv de autobuze, troleibuze, tramvaie, o linie de metrou ușor (administrat de RATB), dar și sistemul de metrou administrat de compania Metrorex. Rețeaua Regiei Autonome de Transport București este printre cele mai dense din Europa, fiind a patra cea mai mare de pe continent și transportând 2,26 de milioane de pasageri zilnic pe cele 116 linii de autobuz, 20 de linii de troleibuz și 25 de linii de tramvai (incluzând metroul ușor). În același timp, rețeaua de metrou din București este mai mare decât rețelele similare din Praga, Amsterdam sau Budapesta.


Portal:Europa/Imagine/5

Harta Principatului Moldovei în 1483
Harta Principatului Moldovei în 1483
Credit: Andrein

Principatul Moldovei este un fost stat ce a existat în Europa timp de peste cinci veacuri, fiind împărțit în Țara de Sus și Țara de Jos. Inițial, Voievodatul Moldovei cuprindea Basarabia și Bucovina, care atunci nu se numeau încă așa, dar aceste două regiuni au fost pierdute (și astfel denumite) în urma creșterii puterii Imperiului Rus și a Imperiului Austriac. Ce mai rămăsese din Moldova s-a unit în 1859 cu Țara Românească formând astfel un nou stat: Principatul României (recunoscut ca independent în 1878, ca regat în 1889).


Portal:Europa/Imagine/6 Portal:Europa/Imagine/6


Portal:Europa/Imagine/7 Portal:Europa/Imagine/7


Portal:Europa/Imagine/8 Portal:Europa/Imagine/8


Portal:Europa/Imagine/9 Portal:Europa/Imagine/9


Portal:Europa/Imagine/10 Portal:Europa/Imagine/10

Nominalizări

Simțiți-vă liber să adăugați să adăugați noi imagini de calitate în lista de mai sus. Alte imagini ar trebui nominalizate aici.