Porsche Bank România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Porsche Bank România
TipSocietate cu capital privat
Fondată27 septembrie 2004
Țara România  Modificați la Wikidata
Zona deservită România
Oameni cheieHelian Redai (CEO)
IndustrieFinanciar-bancară
ServiciiBanking
Profit net28,3 mil. lei (2022)
Active totale485,8 mil. lei (2022)
Capital propriu211,6 mil. lei (2022)
Angajați39 (2022)
Companie părinteAustriaPorsche Bank AG (99,99%)
Prezență online
www.porschebank.com

Porsche Bank România este o bancă din România, deținută de Porsche Holding, cu sediul în Salzburg. Banca oferă servicii financiare pentru clienții autovehiculelor din grupul Volkswagen: Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Porsche, Bentley și Lamborghini. Porsche Bank este prezentă pe piața românească din 1999 și cuprinde Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility și Porsche Asigurări[1].

Istorie[modificare | modificare sursă]

În martie 2022, a existat o încercare de achiziție a Porsche Bank de către Dan Ostahie, proprietarul Altex, însă acesta a fost blocat de BNR.[2]

Începând cu data de 1 octombrie 2022, Porsche Finance Group România a început reorganizarea operațiunilor sale, creditele cu dobândă fixă au fost transferate din portofoliul Porsche Bank Romania S.A. în cel al Porsche Leasing Romania S.A., care astfel a dobândit calitatea de creditor în relația contractuală cu clienții.

Servicii[modificare | modificare sursă]

Porsche Bank România oferă o gamă largă de produse și servicii financiare, cum ar fi credite auto, leasing financiar și operațional, asigurări și gestionarea flotelor auto. În plus, se concentrează pe oferirea de soluții financiare personalizate pentru a îndeplini nevoile specifice ale clienților.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Afacerile Porsche Bank Romania in 2007 au ajuns la 250 mil. euro, 4 martie 2008, wall-street.ro, accesat la 20 august 2010
  2. ^ economica.net

Legături externe[modificare | modificare sursă]