Pikmin (serie de jocuri)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Pikmin)
Pikmin logo

Pikmin este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Shigeru Miyamoto în anul 2001 (va sărbători cea de-a 20-ea aniversare pe 26 octombrie 2021). Pikmin este o serie de jocuri de strategie, în care personajul principal, Captain Olimar, conduce o armată de creaturi asemănătoare unor flori, numite Pikmin, pentru a aduna componente pentru Dolphin, nava sa spațială. În Pikmin 2, Olimar este însoțit de către Louie, personaj ce poate fi folosit pentru a comanda un al doilea grup de Pikmin-i. În Pikmin 3, un joc pentru consola WII U, Alph, Brittney și Captain Charlie sunt personajele principale. Și în acest joc apar Olimar și Louie.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Seria de jocuri video Pikmin este una dintre cele mai populare francize de strategie de la Nintendo. Captain Olimar și Pikmin-ii au apărut sub formă de luptători în multe jocuri din seria Super Smash Bros. .

Informații

Numele lui Olimar și cel al lui Louie sunt bazate pe numele cunoscutelor personaje Mario și Luigi, din seria Mario. Planeta pe care are loc acțiunea jocului este plină de gunoaie, peisajul fiind inspirat de grădinile creatorului jocurilor, Shigeru Miyamoto. Iar planeta Hocotate, de pe care vin cei doi astronauți, poartă numele străzii pe care se află sediul Nintendo, în Kyoto, Japonia.

Lista jocurilor

Titlu Sistem An lansare Japonia Statele Unite ale Americii Uniunea Europeană
Pikmin Nintendo GameCube 2001 DA DA DA
Pikmin 2 Nintendo GameCube 2004 DA DA DA
New Play Control! Pikmin Wii 2009 DA DA DA
New Play Control! Pikmin 2 Wii 2009 DA DA DA
Pikmin 3 Wii U 2013 DA DA DA
Hey! Pikmin Nintendo 3DS 2017 DA DA DA
Pikmin 3 Deluxe Nintendo Switch 2020 DA DA DA

Funcționarea jocurilor

În jocurile Pikmin, scopul este de a explora planeta pe care s-au prăbușit personajele. Personajele trebuie să scoată Pikmin-ii din pământ, pentru a-i putea folosi. Pikmin pot fi aruncați spre inamici ori fructe (în acest caz ei vor colecta fructele) sau spre grupuri de obiecte cum ar fi țigle, pentru a construi poduri cu acestea.

Hey! Pikmin este singurul joc din serie care are loc în 2D, toate celelalte fiind în 3D.

Legături externe[modificare | modificare sursă]